Tag med på en guided havkajak tur til Kroatien

Af De Brede Planker

En havkajak tur til Kroatien er den perfekte kombination af adrenalin, kultur og natur. Oplev Kroatiens fantastiske natur, imens du padler i det smukke øhav.

Guided havkajak tur til Kroatien

En havkajak tur til Kroatien er den perfekte kombination af adrenalin, kultur og natur. Oplev Kroatiens fantastiske natur, imens du padler i det smukke øhav. Vi bor på den lille charmerende ø Molat, der ligger ca. 45 minutters sejlads fra byen Zadar, i et charmerende Bed & Breakfast og vi bor selvfølgelig helt lokalt og med de lokale.

En havkajak tur på den lille Ø Molat tager os igennem noget af det mest spetakulære og smukke natur i Kroatien. Øen Molat har den helt perfekte størrelse, der er lige præcis hvad du har brug for, samtidig med at du føler dig helt tilpas afsides og oplever et mere lokalt og uberørt Kroatien.

Havkajak turen på Molat er en ø-hop tur der viser dig de smukkeste ruter og livet rundt omkring Molat. Turen er et usædvanligt eventyr på vandet med havkajak.

Vi bor det samme sted hele ugen, men padler ud hver morgen til de mange smukke øer omkring os, bla. Zverinac, Ist, Dugi Otok mfl. og oplever øde strande, traditionelle fiske landsbyer, små rev, skibsvrag og spiser lækkert økologisk mad på de lokale restauranter.

Området hedder Dalmatien som er en del af en national park. Det er kendt for sin smukke og alsidige natur med mange ø’er, utallige bugter, uspolerede strande i turkistfarvet vand. Det behagelige middelhavsklima gør at de bla. kan dyrke vin og oliven i området, som vi nyder godt af.

Vi benytter dygtige guides, der har stor erfaring med havkajak såvel som andre “outdoor aktiviteter”. Alle vores guides er meget rutinerede outdoor guider, der har stor viden og forståelse for den lokale kultur. Vores guides har erfaring med alt fra trekking til klatring, hvorfor de er perfekte guides på sådanne ture. Deres store kendskab til lokalområdet betyder også, at de kender mange lokale perler, der ellers ville være umulige at finde.

En af dagene sejer vi ud til en lille ø hvor den italienske skibsvrag Michele stikker delvist op ad vandet. Det er en 70 meter lang fragtskib fra den kolde krig og det er ideelt sted at snorkle og udforske skibsvraget og dyrelivet der lever inden i vraget. Hvis du ikke er til snorkling er det ligeså spændende at paddle over agterstavnen på skibet.

En af de mange små traditioelle fiske landsbyer hvor livet ikke har ændret sig meget de sidste mange hundrede år. Der er maleriske havne, små huse med røde tage, små haver med frugttræer og grøntsager og de lokale der ligger i skyggen og udskyder alle gøremål til i morgen. Livet er ikke travlt i Zverinac.

En af dagene sejer vi ud til øerne Dugi Otok og Zverinac. På vejen paddler vi ind i en af de mange ubåds grotte som blev bygget under 2. verdenskrig, vi kommer til at lære om militær strategien bag forsvaret af kystlinien mod Italiens angreb. Vi kan komme langt ind på øen via grotten og det er et spetakulært syn.

Måltiderne på turen er en vigtig del. Vi har sørget for at lokale familier tilbereder vores mad og dermed får vi lov til at smage de lokale specialiteter, såsom Peka (tilberedt under et klokkelignende låg) eller lokalt fanget fisk.

På en af øerne kan man hike en time op til “Snow Lady Chappel”. Det er en krævende tur op, men udsigten er det hele værd.

Læs mere om turen her