Surf camp vs. Surf ferie

Af De Brede Planker

Bliv klogere på forskellen imellem en surf camp og en surf ferie

Forskellen på en surf camp og en surf ferie

Jeg har selv længe været i tvivl. Hvad er forskellen på en surf camp og en surf ferie? Når man søger på nettet får man mange forskellige svar, og langt hen ad vejen er definitionerne på de to begreber overordnet  ens, og handler begge i bund og grund om at surfe et andet sted end der hvor man bor. Selvfølgelig er ordet surf camp lidt mere internationalt sammenlignet med det danske surf ferie. Men i min verden er der også en anden forskel. En surf camp er typisk et sted hvor man har mulighed for at bo lidt billigere, end på en surfferie. Oftest tilbydes der både dorm, double og triple værelser, så man frit kan bestemme hvad man vil og har lyst til. Derved kan man, på trods af præference, alder og økonomi være sammen med andre mennesker som trods alt, alle er på campen af samme grund, nemlig for at udvikle deres surfegenskaber.

En surf camp er typisk åbent hele året, eller i hvert fald, i den pågældende surfsæson som destinationen har. Det betyder at man frit kan vælge hvornår det passer at tage på surf camp. Derudover kommer der typisk folk fra hele verden på en surf camp.

Men er det ikke det samme som en surfferie?

På mange punkter ja. Men en surf ferie foregår typisk på et specielt tidspunkt i løbet af året, og ikke hen over hele året som en surf camp gør. Man tager tit afsted som en mindre flok, og bor alle sammen samme sted og samme type bolig.

Hos De Brede Planker har vi seks forskellige surfdestinationer, hvoraf fem af dem er surfcamps og kun en er en surfferie. De fem surfcamps er hhv. Marokko, Portugal, Senegal og Sri Lanka hvorimod surfturen til Bali er en surf ferie da den kun bliver afholdt i uge 41 og 42 hvert år.

På vores surf camps tager gæsterne selv afsted og bliver taget godt imod af vores samarbejdspartnere på de pågældende destinationer. På vores surf ferie til Bali tager jeg personligt med og fungerer som en form for guide og koordinator turen igennem.

Hvad skal man vælge?

Det store spørgsmål er så om man skal vælge at tage ned på en surf camp eller tage med på en surf ferie? For at besvare det spørgsmål, synes jeg man skal spørge sig selv om følgende:

Er man fleksibel i forhold til hvornår man vil rejse, eller kan man kun rejse på et specielt tidspunkt i løbet af året?

Vil man gerne bo mere privat og luksuriøst samt spise ude på restauranter med de andre på turen, eller foretrækker man at bo mere tæt og spise på surf campen i en tæt social gruppe?
Vil man gerne være på en tur med danskere, eller foretrækker man at være på en surf camp med forskellige nationaliteter?

Hvis du er i tvivl eller har flere spørgsmål til forskellen på de to rejseformer, så ring eller skriv endelig til os.

Vi kan fanges på tlf: +452617 0520 eller på e-mail: rejsmed@debredeplanker.dk

Søger du inspiration til din næste surf tur, så gå ind på De Brede Plankers hjemmesiden her.

Nedenfor lidt billeder fra nogle af vores surfcamps og surfture 🙂

familiecamp-debredeplanker-børn-surfcamp-frankrig-lærsurf-surfing-is-hængekøje