Ny dansk platform skal hjælpe os skiløbere

Af De Brede Planker

Ratoong er en ny platform som ønsker at give hele verdens skiløbere og snowboardere deres egen TripAdvisor, til at søge efter og rate skiområder over hele verden.

Freeriding

Ratoong er en ny platform som ønsker at give hele verdens skiløbere og snowboardere deres egen TripAdvisor, til at søge efter og rate skiområder over hele verden.

For cirka 3 år siden besluttede Eg Nicolajsen, at han ville ændre på den måde vi beslutter os for, hvor næste skitur skal gå hen. Eg tænkte, at hvis man kan søge og rate hoteller og restauranter, så kan man gøre det samme med selve skiområdet. Han ville ikke dialogen mellem skiløbere til livs, men han ville lave en platform som kan støtte og være objektiv, når man står og skal beslutte hvor næste skiferie skal gå hen. Derudover synes han at flere skulle få øjnene op for andre områder, end de mest kendte. 

For 2 år siden kom første version af platformen, og siden er der sket meget. I dag indeholder platformen alle skiområder med mere end 15 km pist over hele verden, i mere end 60 lande.

Hvad skal man bruge Ratoong til?

Ratoong er som sagt verdens første TripAdvisor for skiløbere. Den er gratis for alle brugere – og der er ingen reklamer. For at gøre beskrivelsen af Ratoong lettere, så lad os dele den i 2 dele. Den første del er ratingdelen, som danner baggrund for den anden del, som er søge-delen. 

På Ratoong kan du rate ca. 20 parametre såsom pisterne, snowpark, offpiste, liftsystemet, byen og naturen mm på en 0-5 snefnugskala. Man har valgt at dække lidt bredere end kun pisterne, off piste og lifterne, da skiferie for mange er mere end blot skiløbet. Det er ofte også naturen, maden og byen som spiller ind. Man kan selvfølgelig springe parametre over, som man ikke ønsker at rate. 

Find det sted du gerne vil besøge

Den anden del af Ratoong, er søgefunktionen. Som noget nyt kan man nu direkte søge på et ski områdets navn og se områdets basale data samt hvordan brugerne har ratet det. 

Man skal selvfølgelig være opmærksom på, at det er alle de andre brugeres ratings som danner grundlag for hvordan Ratoong scorer et område og de enkelte parametre. Derfor håber Eg og hans team også, at I alle vil rate de steder de har været i sidste sæson. 

Her i begyndelsen kan der på visse resorts mangle, eller være meget få, ratings. Men brugere har allerede afgivet mere end 12.000 ratings, og jo flere ratings, jo mere relevant bliver platformen.

Den mere intelligente søgefunktion er platformens profil-del. Her kan brugerne sætte deres egen profil op. Dette gøres ved at vælge de parametre som er relevante for den enkelte bruger – og KUN dem som er relevante. 

På baggrund af din profil, lister Ratoongs algoritme de skiområder som passer til dine præferencer. 

Under profildelen er der yderligere en række parametre, som brugerne kan bruge til at forfine søgningen. Disse er parametre som “vertical drop” og “minimum altitude of the town”, samt afstand fra nuværende lokation eller afstand fra de 3 nærmeste lufthavne. Disse kan også bruges hvis du vil finde et skiområde sent på sæsonen. 

Når man er færdig, går man ned og trykker “matching resorts” i bunden af ens profil og herefter vise Ratoong områder der passer til ens præferencer. 

På siden finder du også en række andre features, som du måske finder interessante.

Se mere her: www.ratoong.com

Hav en fantastisk sæson!

Lyt evt. til dette podcast fra Skipodcast, hvor Eg fortæller mere om Ratoong: https://linktr.ee/andersguldberg

Følg Ratoong på Facebook: https://www.facebook.com/ratoongIVS/ og Instagram: https://www.instagram.com/ratoong_/ 

 

Engelberg
Engelberg