Ofte Stillede Spørgsmål

Vi har samlet nogle af de spørgsmål som i ofte stiller.
Hvis dit spørgsmål ikke er besvaret, så tag endelig fat på os.

Indholdsliste

 • Generelt
 • Offpiste ski / snowboard
 • Surfing
 • Kitesurfing
 • Mountainbike

Vælg kategori

Hvordan tilmelder jeg mig?

Du tilmelder dig via af vores bookingsystem på hjemmesiden, under den specifikke tur du er interesseret i. Hvis du har nogle forbehold vi skal være opmærksomme på ved din tilmelding, eller hvis du er i tvivl om noget, så hjælper vi selvfølgelig gerne til. Du skal blot skrive til rejsmed@debredeplanker.dk eller ringe på +45 31 60 04 07

Hvornår skal jeg tilmelde mig?

Der er ikke en tidsfrist på vores rejser når du skal tilmelde dig. Der er til gengæld begrænset pladser på langt de fleste af vores ture.

Derfor anbefaler vi, at du skal tilmelde dig din rejse så snart du er 100% sikker på, at du gerne vil af sted. Flybilletterne er i langt de fleste tilfælde også billigere, hvis du booker i god tid.

Du kan finde priser på flybilletter her: momondo.dk

Prisgaranti

Hos os betyder prisgaranti, at du har garanti for, at prisen hos os er lavere eller den samme som, hvis du booker den samme pakkerejse (inkl. hotelophold og aktiviteter) hos andre.

Skal jeg betale depositum?

Ja, du skal betale et depositum når du tilmelder dig en rejse med De Brede Planker.

Et depositum svarer til cirka 20% af rejsens samlede pris. Når du tilmelder dig en rejse, fremsender vi dig den faktura med prisen på dit depositum. Herfra har du 3 dage til at betale.

Tilmelder du dig under 6 uger før afrejse, vil du som oftest blive opkrævet hele rejsens pris med det samme.

Skal jeg booke turen eller flybilletten først?

Vi anbefaler til hver en tid, at du booker turen hos De Brede Planker før du bestiller din flybillet.

Grunden hertil er, at vi ikke kan garantere dig plads på en tur, før du har været i kontakt med os. Mange af vores på forhånd arrangeret ture bliver nemlig hurtigt udsolgte. Du kan bestille din flybillet på eksempelvis momondo.dk

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.

Forsikring

Mange rejseforsikringer inkluderer ikke ski- og/eller adventure aktiviteter, da det er noget man, som oftest skal tegne ekstra. Vi anbefaler derfor altid, at du ringer til dit forsikringsselskab og sikre dig, at din forsikring er dækket ved surfing, ski mm.

Har du ikke har en rejseforsikring / afbestillingsforsikring, anbefaler vi Europæiske Rejseforsikring, som De Brede Planker har et samarbejde med.

Europæiske Rejseforsikring tilbyder både:

Visum?

Du er selv ansvarlig for at anskaffe dig visum til de lande der måtte kræve dette. Du kan finde nærmere information på udenrigsministeriets hjemmeside: www.um.dk

Vaccinationer?

Flere lande kræver vaccinationer, specielt hvis du skal rejse rundt i længere tid. Det ændre sig over tid, hvilke vaccinationer man skal have, hvor til, så sørg selv for at holde dig opdateret på seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk

Sikkerhed?

Hvis du er i tvivl om sikkerheden til nogle af vores destinationer, anbefaler vi at du selv tjekker, hvilke forbehold man bør tage på udenrigsministeriets hjemmeside: www.um.dk

Hvis du stadig er tvivl, kan du altid kontakte os.

Økonomi og lommepenge

Det er svært at forudse hvor mange lommepenge man skal have med på turene. Dette afhænger meget af den individuelle person, samt hvor længe man rejser.

Det er også meget forskelligt fra tur til tur, hvad der præcist er inkluderet af ekskursioner og måltider. Derfor vil vi altid anbefale, at du sætter dig godt ind i, hvad der er inkluderet på din tur, inden du rejser.

Vi vil altid forsøge at vejlede dig yderligere, hvis du fortsat skulle være i tvivl.

Nyheder og information

Vil du gerne være opdateret og følge med i de seneste nyheder på De Brede Planker? På vores Facebook og Instagram kan du jævnligt se billeder, få nyheder og deltage i konkurrencer.

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvis du vil være blandt de første til at modtage uforpligtende tilbud.

Skal jeg have stået offpiste før?

Ja og nej. Du behøver ikke at have stået offpiste særlig meget, før du er klar til, at rejse med De Brede Planker.

Dog ser vi gerne, at du skal kunne komme ned af alle pister, samt have prøvet offpiste før et par gange. Evt. lige ved siden af pisterne. Du kan også tilmelde dig vores udviklingsuger, hvis du er helt nybegynder i offpisten.

Ellers skal du bare have gåpåmod og besidde en almindelig grundform.

Kan jeg selv vælge om jeg vil stå på ski eller board?

Ja, på stort set alle vores ture kan du selv vælge om du vil stå på ski eller snowboard. La Grave er dog nok, den eneste undtagelse, hvor vi anbefaler at du helst står på ski.

Hvilken tur skal jeg vælge?

Offpiste er dog markant anderledes end traditionelle pister og teknikken som du kender den, er en smule anderledes. Vi har inddelt vores ture helt groft nedenstående – du kan også læse mere om niveau på turen i vores blogindlæg her.

Vores offpiste oplevelser:

Makedonien Catski
Er for dig der er øvet og ønsker at prøve at komme derud, hvor der ikke er andre i offpisten.
Læs mere om turen til Makedonien her: Makedonien

Udviklingsugerne i Makedonien
Er for dig der ikke har den store erfaring med offpisten eller ønsker at blive endnu bedre. Her er der instruktører med på hele turen, der sørger for at give dig råd og vejledning til hvordan du bliver bedre til at stå i offpisten.

Læs mere om udviklingsugerne her: Udviklingsugen Makedonien

Georgien Catski
Er for dig der er øvet og prøvet offpiste før. Vi er en samlet flok der tager afsted på turen og vi sørger selvfølgelig for at differentiere nedfarten alt efter niveau. Men det er ikke en tur for begyndere eller let øvet.
Læs mere om turen til Georgien her: Georgien

Island heli-ski
For den øvede offpiste skiløber, der ønsker at prøve det mest ultimative indenfor offpiste skiløb – HELI-SKI

Læs mere om heli-ski her: Island heli-ski

Roadtrip til Canada
Vi tager rundt på 4 forskellige destinationer langs The Powder Higway med en dansk guide. Turen er for øvet, dog vil man kunne få lidt ekstra tips og tricks til at blive bedre i offpisten af vores lokale guide, men denne tur er ikke for begyndere.

Læs mere om turen her:
Canada

Engelberg
Engelberg er en perfekt destination til både en hel uge, men også til den korte tur, nu hvor det er let at flyve dertil. Vi anbefaler at i tager med vores bjergguide, men det er helt op til jer.  Du vil finde uberørt powder, masser af offpiste runs og udfordringer til alle uanset niveau.

Læs mere om turen her: Engelberg

Japan
For alle som med garanti vil stå offpiste i super dybt pudder. Du skal tage til Japan, hvis du ønsker et Winter-wonderland. Japan er kendt for de store mængder sne der falder hele året rundt. Du kan vælge både at tage til Nord eller Central Japan.

Læs mere om turene her:
Central Japan
Nord Japan

La Grave

Hvis du vil prøve et unikt sted i Europa, hvor alle offpiste ruter stort set er tilgængelige fra en lift. Her finder selv de erfarende også store udfordringer grundet de mange stejle og udfordrende nedfarter.

Læs mere om turen til La Grave her: La Grave

Tryghed og sikkerhed

Hverken rejseselskabet, De Brede Planker, guider eller instruktører, der er tilknyttet De Brede Planker, påtager sig ansvaret for skader, tab eller dødsfald. De Brede Planker opfordrer til, at du kontakter dit forsikringsselskab inden afrejse, for at sikre, at forsikringen dækker offpiste ski / snowboard.

Har du ikke har en rejseforsikring / afbestillingsforsikring, anbefaler vi Europæiske Rejseforsikring, som De Brede Planker har et samarbejde med.

Europæiske Rejseforsikring tilbyder både:

Er der noget fritid på rejsen?

Ja, der er fritid på rejsen, men vær opmærksom på, at vores ture generelt er arrangeret for de seriøst ski / snowboard interesserede.

Med det menes, at der på de fleste destinationer ikke er nogle byer tilknyttet skisportsstedet. Det vil sige, at der ikke er det store udvalg af restauranter og heller ikke muligheder for afterski. Derfor er det offpiste skiløb der 100% er i fokus og det der bliver brugt allermest tid på.

Når det så er sagt, er der stadig rig mulighed for, at hygge sig med nogle øl, en god bog og noget lækkert mad om aftenen på hotellet.

Skal jeg selv have udstyr med?

Du kan sagtens have dit eget udstyr med. Op til 85% af vores rejsende foretrækker, at have deres egne ski eller snowboard med. Man kan også sagtens leje udstyr på destinationerne. Vi rejser dog nogle unikke steder og derfor kan udvalget af offpiste udstyr være begrænset.

Er du i tvivl om du skal leje eller have dit eget udstyr med et specifikt sted, så send os gerne en mail. Så undersøger vi leje mulighederne for dig. rejsmed@debredeplanker.dk

Pakkeliste til offpisten

Vi har lavet en række film på vores blog, hvor en af vores skiinstruktører forklarer, hvad vi anbefaler man husker i offpisten.
Se dem herunder:

https://youtu.be/wxqKIPz-taI

https://youtu.be/3MjvDe5E1Uw

https://youtu.be/14n6cRTF2rs

 

Er der snegaranti?

Vi kan desværre ikke garantere, at der er god sne alle dage. Uanset, hvor meget vi gerne ville.

Vi har på alle ture dygtige bjergguider med. De vil gøre alt i deres magt for, at finde den bedste sne, hver eneste dag.

Skal jeg have surfet før?

Nej du behøver ikke at have surfet før.

Vi har på alle destinationer dygtige surf instruktører, der er vant til at undervise nybegyndere. I kan også sagtens rejse på den samme tur, selvom du og din rejsekammerat er på to forskellige niveauer.

Tryghed og sikkerhed

De Brede Planker bruger kun lokale surf instruktører. De kender surf området, havet, bølgerne og ikke mindst bunden under dig. Derfor anbefaler vi altid, at du lytter til dine instruktører når du er ude på vandet.

Det er ikke farligt at surfe, men som alt andet kan man være uheldig og komme galt af sted.

Skulle uheldet være ude, er det vigtigt, at du inden din surf rejse får styr på din forsikring. De Brede Planker er ikke ansvarlig for din sikkerhed. Derfor er vigtigt, at du tjekker ved din rejsforsikring, at de dækker de aktiviteter du skal ud og lave, samt at de dækker de lande du rejser til.

Hvis du skal ud og tegne en ny rejseforsikring, kan vi anbefale Gouda Rejseforsikring. Du kan læse mere og beregne din forsikringspris her: Gouda.dk

Er der noget fritid på rejsen?

På alle vores ture er der arrangeret surfing i nogle timer hver dag. Herudover bestemmer du selv, hvordan du vil arrangere din fritid på rejsen.

Nogle udforsker området og de nærliggende byer, andre solbader og slapper af. Mange bruger også deres fritid på rejsen til, at booke ekstra surf undervisning eller yoga.

Vi kan på det varmeste anbefale at forlænge din surfrejse med en uge eller to. F.eks. har vi flere rejsende der har fløjet til Marrakech i Marokko 1 uge før, og efterfølgende taget bussen ud til surf campen.

Det samme kan abefales på Sri Lanka, Bali og Zanzibar. Når man alligevel skal den lange tur, kan vi kun anbefale at få nogle flere rejseoplevelser med fra disse fantastiske lande. Tag endelig fat på os, vi har nogle gode rejse tips fra områderne.

Indkvartering

På alle destinationer er der mulighed for at bestille et enkelt værelse, 2-personers værelse eller flersengs-værelser.

Vi vil altid forsøge at imødekomme dit ønske om værelse. Uanset om du har ønske om, at bo alene, eller ønsker at bo flere sammen. Vi skal dog gøre opmærksom på, at prisen kan variere alt efter hvilket værelse man ønsker.

Skal jeg selv have mit eget udstyr med?

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du blot låner de surfboards der er tilknyttet surfcampen. Hvis du har din egen våddragt, kan det være meget rart at have den med. Men det er absolut ikke nødvendigt.

Du skal selvfølgelig være mere end velkommen til, at tage dit eget surfboard med, hvis du er en erfaren surfer der har dit eget board.

Pakkeliste

Du behøver ikke meget andet end badetøj, før du er klar til bølgerne. Surfcampen har våddragter og boards til dig.

Hvis du har dit eget udstyr, er du mere end velkommen til at tage det med

Kan vi rejse hele familien afsted?

Ja, det kan i sagtens. Surfing er for alle aldre. Vi har erfaring med både ældre og børn, der har fået en masse ud af det. Det eneste krav inden for surfing er blot, at man skal kunne svømme og have en masse gåpåmod.

Vi har en fast familie surf camp i Frankrig hver sommer, den kan du læse mere om her.

Er der bølge garanti?

Vi kan desværre ikke love bølge garanti, hver eneste dag. Selvom vi gerne ville.

Dog har vi nøje udvalgt vores destinationer, som er kendte surf spots, generelt med gode bølger. På alle destinationer er der dygtige surf instruktører, der ved alt om vind og vejr. De vil altid arrangere surftimerne ud fra, hvor og hvornår bølgerne er bedst og ofte jagter vi også bølgerne i nærområdet.

Skal jeg have kitesurfet før?

Nej, du behøver ikke at have kitesurfet før.

Vi har på alle destinationer dygtige instruktører, der er vant til at undervise nybegyndere. I kan også sagtens rejse på den samme tur, selvom du og din rejsekammerat er på to forskellige niveauer.

Kitesurfing er til at starte med en del mere omstændeligt end bølgesurf, derfor kræver det at man gennemfører et kursus de første dage, hvis man er nybegynder.

Tryghed og sikkerhed

De Brede Planker bruger kun lokale kitesurf instruktører. De kender surf området, havet, bølgerne og ikke mindst bunden under dig. Derfor anbefaler vi altid, at du lytter til dine instruktører når du er ude på vandet.

Det er ikke farligt at kitesurfe, men som alt andet kan man være uheldig og komme galt af sted.

Skulle uheldet være ude, er det vigtigt, at du inden din kitesurf rejse får styr på din forsikring. De Brede Planker er ikke ansvarlig for din sikkerhed. Derfor er vigtigt, at du tjekker ved din rejsforsikring, at de dækker de aktiviteter du skal ud og lave, samt at de dækker de lande du rejser til.

Hvis du skal ud og tegne en ny rejseforsikring, kan vi anbefale Gouda Rejseforsikring. Du kan læse mere og beregne din forsikringspris her: Gouda.dk

Er der noget fritid på rejsen?

På alle vores ture er der arrangeret kitesurfing i nogle timer hver dag. Herudover bestemmer du selv, hvordan du vil arrangere din fritid på rejsen.

Nogle udforsker området og de nærliggende byer. Andre solbader og slapper af. Mange bruger også deres fritid på rejsen til, at booke ekstra timer og forsætter kitesurfingen.

Indkvartering

På alle destinationer er der mulighed for at bestille et enkelt værelse, 2-personers værelse eller flersengs værelser.

Vi vil altid forsøge at imødekomme dit ønske om værelse. Uanset om du har ønske om, at bo alene, eller ønsker at bo flere sammen. Vi skal dog gøre opmærksom på, at prisen kan variere alt efter hvilket værelse man ønsker.

Skal jeg have mit eget kitesurf udstyr med?

Hvis du er erfaren og vant til dit eget udstyr, kan vi anbefale du tager dit eget med. Men det er absolut ikke nødvendigt.

Er det første gang du skal prøve kitesurfing, er der ingen grundt til at du går ud og køber alt udstyr. Du kan leje det hele igennem kitesurf skolen.

Har du spørgsmål til leje af udstyr, kan du skrive eller ringe til os på:  rejsmed@debredeplanker.dk eller på tlf. +45 31600407

Pakkeliste

Du behøver ikke meget andet end badetøj, før du er klar til bølgerne. Surf campen har våddragter, boards og udstyr til dig.

Hvis du har dit eget udstyr, er du mere end velkommen til at tage det med

Kan vi rejse hele familien afsted?

Ja, det kan i sagtens. Kitesurfing er for alle aldre. Vi har erfaring med både ældre og børn, der har fået en masse ud af det. Dog skal vi gøre opmærksom på, at børn ca. skal være 12-14 år før de kan få det maksimale ud af kitesurfing.

Derudover skal man kunne svømme og have en masse gåpåmod.

Er der vindgaranti

Vi kan desværre ikke love vindgaranti hver eneste dag, selvom vi gerne ville.

Dog har vi nøje udvalgt vores destinationer, som er kendte kitesurf spots, generelt med god vind. Vi har rigtig dygtige kitesurf instruktører, der ved alt om vind og vejr. De vil altid arrangere kitesurf timerne ud fra, hvor og hvornår vinden er bedst.

Kamera og video

På flere af vores surf destinationer kan man arrangere, at surf instruktørerne tager lidt billeder og videoer. Dem kan man oftest enten få eller købe, under/efter opholdet.

Hvis du selv har et GoPro kamera, anbefaler vi helt klart at tage det med. Mange surf camps tilbyder boards, hvor surf mounts allerede er monteret. Man skal bare spørge efter det.

Skal jeg have prøvet mountainbike før?

Både i Makedonien og Chamonix er der lidt for alle niveau. Vi anbefaler altid en god grundform inden man skal afsted, som med alle vores aktive rejser og en god ide hvis man har prøvet mountainbike før.

På alle destinationer er det muligt at tage de mest udfordrende trails eller blive på de mere begynder venlige. Vi kører e-mountainbike, ikke for at være dovne, men for at kunne nå at komme rundt om hele bjerget på få dage.

Kan hele familien være med?

Ja hele familien kan sagtens være med. Vi vil dog anbefale at børnenen er +10 og at alle har prøvet mountainbike før. Der er trails / stier for alle niveauer, så alle får noget ud af turen.

Tryghed og sikkerhed

Skulle uheldet være ude, er det vigtigt, at du inden din rejse får styr på din forsikring. De Brede Planker er ikke ansvarlig for din sikkerhed. Derfor er vigtigt, at du tjekker ved din rejsforsikring, at de dækker de aktiviteter du skal ud og lave, samt at de dækker de lande du rejser til.

Har du ikke har en rejseforsikring / afbestillingsforsikring, anbefaler vi Europæiske Rejseforsikring, som De Brede Planker har et samarbejde med.

Europæiske Rejseforsikring tilbyder både:

Hvad med udstyr?

Det afhænger af den enkelte tur. På nogen ture får du udleveret cykel og udstyr, på andre ture skal du selv medbringe eller leje udstyr. Hvis det ikke er inkluderet er der altid mulighed for at leje udstyr og det vil typisk fremgå af tilvalgsfanen under booking.

Tryghed og sikkerhed

Hverken rejseselskabet, De Brede Planker, guider eller instruktører, der er tilknyttet De Brede Planker, påtager sig ansvaret for skader, tab eller dødsfald. De Brede Planker opfordrer til, at du kontakter dit forsikringsselskab inden afrejse, for at sikre, at forsikringen dækker mountainbike.

Har du ikke har en rejseforsikring / afbestillingsforsikring, anbefaler vi Europæiske Rejseforsikring, som De Brede Planker har et samarbejde med.

Europæiske Rejseforsikring tilbyder både:

Hvad skal jeg pakke?

Mountainbike kræver lidt mere udstyr end når man rejser på en almindelig ferie. Derfor har vi lavet en anbefalet pakkeliste til turen:

 • Base layer (undertøj)
 • Trøjer
 • Termotøj
 • Vind og vandtæt tøj
 • Indershorts eller tights
 • Cykel sko
 • Handsker
 • Almindeligt hverdags tøj + badetøj
 • En god rygsæk
 • Drikkedunk
 • Solcreme
 • Solbriller
 • En lille førstehjælps taske
 • Kamera eller telefon
 • Energibarer og/eller energi drikke
Har du spørgsmål? – Ring til os!
+45 31 60 04 07
Eller send os en email
rejsmed@debredeplanker.dk