Find din ønskede rejse

Tag med på offpiste skiferie og få en oplevelse for livet!... Læs mere

Tag med DBP Adventures / De Brede Planker ud i offpisten og mærk adrenalinen.

Vi er vilde med offpiste og steder, der er uberørte. Vi har været verden rundt og udvalgt nogle helt unikke områder, der for os er helt ideelle til det vi elsker allermest, nemlig at finde first-tracks og uberørt terræn.

Vi har samlet alt det gode indenfor offpiste skiløb / snowboarding – ligefra catskiing, heli-ski, ski touring, freeriding, doseret op med masser af adventure.

Hvad er catski

Vi startede i det uberørte Makedonien med catski. Makedonien er et paradis for offpiste skiløb og specielt catski, bedre kendt som “caterpillar skiing”. Konceptet går i al sin enkelhed ud på, at man udpeger en bjergtop man gerne vil udforske, hvorefter man tager turen op ad bjerget med en pistepræpareringsmaskine – også kaldet en cat – der er bygget om til at medbringe passagerer. På den måde kan du udforske nyt terræn og undgå overfyldte pister og kø ved skilifter.

Catskiing er ret dyrt rundt om i verden, men i Makedonien kan alle være med.
I 2020 udvidede vi med en ekstra destination indenfor catskiing, nemlig det fantastiske område Bakhmaro i Georgien.

Heli-ski

Begrebet heli-ski er kort for “helikopter skiing” og som navnet antyder bliver du hentet og fragtet op på bjergryggen i helikopter. Fordelene ved denne form for offpiste skiløb er; ingen kø ved skilifter, man har bjerget for sig selv og man kan starte sit run på bjergtoppe, der ellers ikke ville være mulig at komme i nærheden af uden en helikopter.

Alt i alt kan man vist uden tvivl beskrive en heli-skiferie som den ultimative offpiste skiferie, hvor alt går op i en højere enhed. Vi samarbejder med veluddannede bjergguider på Island og i Canada som har den fornemmeste opgave at sørge for sikkerheden.

Catski og heli-ski er for dig, der vil have en fuldstændig unik offpiste oplevelse og få et adrenalinkick på uudforskede pister.

Ski touring – “Earn your turns”

Ski touring er en anderledes form for offpiste skiløb, hvor turen op ad bjerget foregår på “gå-ben” med specielle støvler og udstyr. 

Ski touring er for den trænede skiløber, som gerne vil presse sine fysiske grænser og nyder smerten af mælkesyren, der bider sig ind i lårmusklerne. Den hårde tur op ad bjerget er dog det hele værd, når turen igen går ned ad og man kan nyde et fantastisk skiløb i et terræn man selv har valgt.

Vi har ture til både Makedonien (hvor du også får lidt hjælp af “catten”) og den mere ekstreme i Sogndal, Norge.

Skal jeg være en sublim skiløber for at tage med ud i offpisten?

Offpiste skiløb er uden tvivl hårdt fysisk arbejde. Vi anbefaler derfor på det kraftigste at man har en god grundform, kan køre kontrolleret og hurtigt ned af røde og sorte pister samt har erfaring med offpiste skiløb inden man bevæger sig ud i catski og heli-løft. Når først du bliver sluppet fri i uvante omgivelser og ikke har styr på teknikken og har den fysiske form til den dybe sne, kan det føles som en umulighed at gennemføre nedfarten og du kan sætte både dig selv eller andre i fare.

Er du i tvivl om dit niveau er godt nok er du meget velkommen til at kontakte os på rejsmed@debredeplanker.dk, så hjælper vi gerne med at vurdere, om vi mener du er klar til heli-ski eller om du måske vil få mere ud af en anden offpiste oplevelse.

Eller tag et kig på vores blogindlæg, hvor vi fortæller mere om niveauet på vores rejser:

Hvert sæson arrangerer vi vores udviklingsture i Makedonien, hvor du kan lære at stå i offpisten eller blive endnu bedre. Vores instruktører er alle uddannet fra den danske skiskole og giver dig tips og tricks i offpisten.

Book din næste skiferie med DBP Adventures / De Brede Planker og få en uforglemmelig oplevelse i bjergene.

Tag med os, når vi endnu en gang klikker i skiene og mærker den nyfaldne sne under plankerne. Hvad end du er til off piste ski, eller alpint piste skiløb, så har vi noget for dig!

Ovenfor kan du se alle vores skiferier og booke din næste rejse i bjergene sammen med De Brede Planker. Udover de nævnte destinationer, har vi også rejser til Japan, La Grave, Engelberg, vores meget populære roadtrip rundt i Canada og vores nyeste koncept “jagten på den bedste sne”. Alle med de helt ideelle forhold til ski- og snowboard ”tosser” som os.

Vi er overbevist om, at du vil få en fantastisk tur og komme hjem med en masse spændende oplevelser i bagagen. 

Vi glæder os til at sende dig afsted.