Pas på vores legeplads

For alle os der elsker BJERGENE OG VANDET og ser det som vores legeplads, bliver det tydeligere og tydeligere at se klimaændringerne. Vi ved ikke hvor længe vi har god sne i Europa og havene flyder allerede med plastik og koralrevene er begyndt at dø overalt i verden.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Aktiv rejse

Vi tror på at hvis alle gør en lille smule hver især, så kan det hjælpe på det store billede. Det er ikke altid nemt at være 100% bæredygtig i alt hvad man gør og slet ikke når vores legeplads ligger minimum et par timers flyvning fra Danmark. 

Derfor vil De Brede Planker gerne støtte op om alle de fantastiske initiativer som passionerede iværksætter har gang i på det danske marked. Følg med i vores nyhedsbrev og på vores facebook side og bliv inspireret af de mange dygtige iværksættere, som kan hjælpe dig til en grønnere hverdag.

Kang poles logo

Kang poles

Kang Poles er bæredygtigt produceret skistave, af 100% bambus – “Ski poles made of environmentally smart materials. Built by skiers for skiers”.

“Our dream is to keep skiing deep powder tomorrow and the day after tomorrow. And even after that. That’s why we make ski poles of environmentally smart materials such as flax, bamboo, leather and bioplastic. But never at the expense of performance and always led by our Scandinavian design philosophy. Kang are made for people who love skiing, from the hard-core freerider to the conscious mountain lover.”

Denne vision og mission deler vi i den grad hos DBP, derfor støtter vi i den grad op om Kang poles som brand.

Læs mere om Kang poles her.

Person med Sweet Protection kasket

Sweet protection

Sweet Protection har et mål om et ”Net zero” CO2-regnskab i hele deres værdikæde i 2025. Dette opnås igennem, at de i de seneste år i tæt samarbejde med deres produktionspartnere har fokuseret på low-impact materialer, produkternes livscyklus og ikke mindst effektiviteten i pakning og transport af produkterne.

“Vi er som virksomhed født i naturen, og naturen er vores legeplads. Derfor tager vi vores ansvar meget seriøst, og tænker over dette i alle aspekter af vores produktdesign og forsyningskæde.”

Læs mere om Sweet protection her, og se hvordan det hele startede i videoen her.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

PICTURE ORGANIC

Danske ROCKS ApSer distributør af det seje bæredygtige brand 𝗣𝗶𝗰𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗢𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝗰. Brandet er startet af tre venner som alle er passioneret for skiløb og snowboard, men også for miljøet og den legeplads de bruger hver vinter. De har skabt et outerwear/street brand der har fokus på miljøet, lige fra produktion, til emballage og transport.

Læs mere om Picture Organic her:

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Bark SP

Bark SP producerer en fantastisk solcreme uden kemikalier og andet dårligt for vores natur og som både beskytter vores legeplads og mennesker;)

Læs mere om Bark SP her

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Pleasant

Pleasant, et dansk design brand som har fokus på bæredygtighed og samtidig gør ventetiden en smule mere Pleasant for os legebørn… Vi er ret vilde med deres kollektioner både til kvinder og mænd, men ikke mindst at de har fokus på at udnytte alt det overskydende plastik og bruge det i deres produktion…

Læs mere om Pleasant her

logo

Strandet

Et fantastisk initiativ oppe i den nordvestjydske by Vorupør.. De vil nemlig holde vestkysten fri for plast og ikke mindst sætte fokus på plastik forurening.

I Strandet indsamler de det strandede havplast langs Vestkysten og giver det ny værdi. Det indsamlede plast bliver til granulat som derefter bliver smeltet om til andre produkter. Strandet gør i vores øjne en stor forskel og er med til at gøre opmærksom på plastik problematikken og ikke mindst, er med til at passe på vores legeplads…

Læs mere om Strandet her

Fat moose logo

Fat Moose

Fat Moose er et skandinavisk outdoor- og streetwear brand, der tror på at lave tøj der holder. Tøjet kan modstå vind og vand, og er lavet af økologisk bomuld og genbrugsmaterialer, når det er muligt.
De tror også på at give noget tilbage, og samarbejder derfor med velgørende organisationer for at uddele jakker til dem, der har mest brug for dem.

Deres mål er at levere kvalitetsudstyr til en aktiv livsstil, samtidig med at hjælpe andre i nød. De samarbejder også med Re-Zip – cirkulær emballage – for at reducere forbruget af plastikposer.

Læs mere om Fat Moose her

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

1. Pak let

Jo mindre bagage du tager med, jo mindre vejer flyet. Det betyder derfor at der bliver brugt mindre brændstof.

2. Medbring drikkedunk

Tjek om man kan drikke vandet hvor du skal hen, hvis du kan, så fyld din egen drikkedunk op i stedet for at købe plastikflasker.

3. Sluk lys, Aircondition og TV

De fleste af os tænker ikke over at slukke elektricitet på rejsen og mange kan godt lide at have Aircondition kørende hele dagen, så der er dejligt koldt når man kommer hjem om aftenen… Men vi kan spare en masse strøm ved at slukke.

4. Brug håndklædet i flere dage

Håndklædet kan sagtens bruges igen hvis du hænger det op.

5. Minimer plastik og sorter skrald

Spørg, hvor du bor, om de sorterer skrald og husk at reducere brugen af plastikposer og andet engangsemballage så meget du kan.