Undgå beskatning af medarbejderne på Jeres næste firmarejse

Af De Brede Planker

Skal du arrangere årets firmatur eller er du en af de heldige, der er inviteret ud at rejse med arbejdet, kan der være råd at hente her, hvis du vil undgå beskatning af rejsen.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Uanset om I skal afsted på Jeres første eller 10’ende firmarejse, kan det være en god ide at vide, hvordan I undgår beskatning af medarbejderne på firmarejsen. Vi har derfor samlet en kort guide her, for at gøre det overskueligt for jer.

Hvornår er en firmarejse skattefri?

Når I planlægger en rejse i virksomheden, er der nogle overvejelser, I bør gøre jer inden afrejse. Det er nemlig en afgørende faktor for medarbejderne, om turen er præget af forretning eller fornøjelse.

Det er kort og godt formålet med turen, der bestemmer om medarbejderne beskattes eller ej.

Man kan helt enkelt inddele firmarejser i 3 former for rejser:

  • Fuldt fradragsberettiget
  • Delvist fradragsberettiget
  • Ikke fradragsberettiget

Når man snakker om en firmarejse der er fuldt fradragsberettiget, kræver det, at destinationen for rejsen skal have et klart forretningsmæssigt formål. Turen skal være givende for virksomhedens vækst og fornøjelse og turisme skal begrænses.

Ved delvist fradragsberettiget firmarejse, kan man vælge at kombinere forretnings- og ferierejse. Ved at forlænge rejsen, så den afsluttes med et par dages fornøjelse uden arbejde, dækker firmaet stadig omkostninger til transport frem og tilbage. Medarbejder står selv for udgifterne de dage, der er fornøjelse på programmet. På den måde adskilles arbejde og fornøjelse helt og du beskattes IKKE af de dage du er afsted i en arbejds relateret kontekst.

Hvis en firmarejse IKKE er fradragsberettiget, kan der være tale om, at rejsens formål og indhold er præget af fornøjelse og turisme.

Til de nysgerrige kan en tidligere afgørelse fra skattestyrelsen på en ikke fradragsberettiget rejse læses her!

Hvor går grænsen mellem forretning og fornøjelse?

Der er mange gråzoner, når det gælder skat og firmarejser. Som hjælp kan I stille jer selv følgende spørgsmål:

  • Er der tale om videreuddannelse af medarbejderne?
  • Er det faglige indhold relevant for medarbejderne?
  • Har rejsen et tæt fagligt program, hvor turisme og fornøjelser er minimeret?
  • Har rejsens indhold sammenhæng med virksomhedens indkomstskabende aktiviteter?

Der skelnes meget imellem forretning og fornøjelse, men det er ikke ens betydende med at forretning og fornøjelse ikke kan kombineres på firmarejsen.

Skal medarbejderne være fuldt fradragsberettigede, skal man holde tungen lige i munden. Det er først og fremmest vigtigt at definere hovedformålet med rejsen. Derefter er det vigtigt at udvælge en destination og et program, der i tråd med formålet, skal have en forretningsmæssig interesse.

Et godt råd inden afrejse

Vi anbefaler altid, at man forudgående for en firmarejse kontakter skattestyrelsen og fremlægger programmet for rejsen, for at minimere risikoen for uventet beskatning. Ifølge BDO revisionselskab siger erfaringen, at skattestyrelsen er mere overbærende med programmets indhold ved en forudgående dialog omkring formålet med turen.

Få inspiration til jeres næste  firmarejse her!

Vi håber at ovenstående gav Jer et indblik i, hvordan beskatning af medarbejderne bestemmes på en firmarejse.

Til de læselystne kan I herunder kort læse om, hvorfor vi mener, en firmarejse er givende for både medarbejdere og virksomhed, samt hvad vi hos De Brede Planker kan tilbyde.

Hvorfor invitere firmaet ud at rejse?

Der kan være mange årsager til at invitere sine medarbejdere ud at rejse. Måske skal I fejre en succes, eller måske trænger I til at rykke tættere sammen for bedre at nå Jeres fælles mål. Uanset årsag er en firmarejse ideel til at styrke de sociale relationer i en virksomhed og sender samtidig et positivt signal til omverden.

Hvorfor vælge De Brede Planker som rejsearrangør?

Som noget nyt arrangerer vi hos De Brede Planker firmarejser. Det gør vi fordi vi mener at en kombination af team-building, fysisk aktivitet og unikke oplevelser vil styrke Jeres sammenhold, sænke stress niveauet samt give jer minder for livet. I dialog skræddersyer vi den ideelle tur til lige netop Jeres behov.

Kan vi hjælpe med Jeres næste firmarejse så se mere her!