Er e-mountainbike kun for de dovne eller også for de smarte?

Af De Brede Planker

E-mountainbike vil for nogen måske betegnes som en sportsgren for de dovne, idet du hjælpes på vej af cyklen og dermed ikke bliver lige så udfordret på konditionen som på en ordinær mountainbike. Set med vores øjne er e-mountainbike meget mere end en doven udgave af mountainbike

makedonien-mtb-debredeplanker-dbp-bjerge-popovasapka-e-mountainbike-natur-kultur-får

6 fordele ved e-mountainbike

E-mountainbike vil for nogen måske betegnes som en sportsgren for de dovne, idet du hjælpes på vej af cyklen og dermed ikke bliver lige så udfordret på konditionen som på en ordinær mountainbike. Set med vores øjne er e-mountainbike meget mere end en doven udgave af mountainbike og vi har derfor samlet 6 gode grunde til at vælge en ferie på e-mountainbike for at sætte fokus på de muligheder der medfølger. Og så har vi tilmed fundet et af de smukkeste steder til lige netop denne ferieform.

Fordel 1 – E-mountainbike eliminerer niveau forskelle

Med e-mountainbike er det nu muligt at dyrke sporten sammen trods forskellige niveauer. Før e-mountainbike var det hovedsageligt homogene grupper der blev set på mountainbike i bjergene. Ofte samme alder og kondition. Det var altså urealistisk at to med forskellig styrke kunne bestige de samme bjergtoppe i på cyklen i samme tempo. Det eliminerer e-mountainbike og man behøver dermed ikke tage højde for niveau forskelle, hvilke åbner op for langt flere muligheder når man skal finde sin mountainbike partner.

Fordel 2 – Optimal belastnings kontrol med e-mountainbike

Når man cykler bliver man hurtigt forpustet. Selv veltrænede atleter der ikke normalt kører mountainbike. Godt rød i hovedet og med høj hjerterytme kæmper man sig til bjergets top på en almindelig mountainbike. I disse tilfælde får kroppen altså ikke meget ilt og denne belastning kan koste meget energi, hvilket ikke nødvendigvis er målet eller hensigten med en mountainbike tur, der varer flere timer.

Ved at køre e-mountainbike får du derimod den perfekte hjælp til belastningkontrol. Det betyder at du får mulighed for en sundere og mere effektiv fedtforbrænding med aerob træning, hvilket betyder en mere jævn belastning igennem turen. Hvis du så i perioder ønsker at mærke du lever med en puls der banker derudaf kan man blot slukke for motoren et øjeblik.

Fordel 3 – Turen op ad bakke gør e-mountainbike ekstra sjovt

Denne fordel kommer næppe som nogen overraskelse. Men dejligt er det, når man ankommer til toppen af bjerget på cyklen uden at være gennemblødt af sved. En anden vigtig fordel er lige ledes de små bump og forhindringer der måtte være på vej op af bjerget som man let og elegant forcerer på en e-mountainbike. Man kan tilmed uden besvær sætte i gang op af en stejl hældning, hvilket kan have sine fordele.

Fordel 4 – Føl dig mere tryg når det går ned af bakke på en e-mountainbike

Da tyngdepunktet er meget lavere i krumtaget på grund af motoren i en e-mountainbike, føles det mere sikkert når det går ned af. Det gør sig specielt gældende i meget udfordrende terræn som på e-mountainbike stadig kan fuld af gode og sjove oplevelser.

Fordel 5 – En e-mountainbiker påtager sig ofte nogle vigtige opgaver

Indgår man som e-mountainbiker i en traditionel gruppe mountainbikere skal man ofte indfinde sig i sin rolle som pakkeæslet der skal køre med reserve slanger, værktøj etc. Det er dog ikke uden fordele. Ser man lyst på tingene kan man som e-mountainbiker også lettere tage sit kameraudstyr med i bjergene. Noget en almindelig mountainbiker nok ikke ville prioritere at slæbe med.

Derudover spiller det heller ikke den store rolle, hvis man på e-mountainbike kommer til at tage den forkerte afkørsel og man skal tilbage op af bjerget for at ramme den rigtige afkørsel (det siger måske sig selv). Tilmed er det nemmere og hurtigere at skaffe hjælp på en e-mountainbike, hvis en nødsituation skulle opstå.

Fordel 6 –  Opdag cykling på ny med en elektrisk mountainbike

Hvis du interesserer dig for sports udstyr og elsker at prøve noget nyt, kan du ikke undgå en elektrisk mountainbike. Måske er du ikke solgt ved første øjekast, men en e-mountainbike gør det muligt at få oplevelser udover det sædvanlige. På en e-mountainbike får du tilbagelagt langt flere km end med den traditionelle cykel. Du kan suse afsted på grusvejen med 20 km i timen, køre op og ned af den stejleste skråning du møder på din vej og  tilmed nyde den smukkeste udsigt fra den højeste bjergtop. Alt sammen uden at være total smadret bagefter. Vi sender dermed vores største anbefaling til en elektrisk mountainbike som må siges at være virkelig sjovt og anderledes.

Oplev smukke Makedonien på e-mountainbike

Som noget helt nyt kan vi nu med glæde tilbyde e-mountainbike ferie i Makedonien. Vi har længe haft succes med Makedonien om vinteren og lancerer nu også ture derned om sommeren. Oplev Makedoniens mest fantastiske områder, smukkeste natur og smagfulde gastronomi, alt sammen på ryggen af en e-mountainbike.

Sæsonen er fra maj til og med oktober med afrejse lørdag i hele perioden. Derudover kan du vælge imellem 4 eller 7 overnatninger. Er I en gruppe på mellem 4-8 personer vil vi evt. godt kunne være fleksible med ankomstdagen.

Læs mere om turene og programmet her.

Hvis du ikke allerede i forvejen følger os på facebook, så skynd dig ind og giv os et like – så kan du altid følge med, når der er nyt om din yndlings destination og disciplin.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser