Her Går Det Godt tager på slovensk eventyr i bjergene: Hør om deres oplevelse af Jagten på den bedste sne i Slovenien.

Af DBP Adventures

Har du nogensinde drømt om at tage på eventyr mellem bjergtoppe, indhalere den friske alpine luft og lade dit blik glide over sneklædte skråninger, lige inden du tager hul på en adrenalinfyldt nedfart? Hvis ja, så bliv hængende her. I dette blogindlæg kan du nemlig få et indblik i vores rejse ‘Jagten på den bedste sne’ i Slovenien, hvor vi har sendt Peter Falktoft og Esben Bjerre afsted på turen. 

HGDG logo

Her Går Det Godt – hvad for noget?

Er du ikke bekendt med podcast, før radio, programmet Her Går Det Godt og de to herre bag, så får du her en kort forklaring.

Peter Falktoft og Esben Bjerre er to danske mediepersonligheder, der er bedst kendt for deres arbejde inden for radio og podcasting. De to har arbejdet sammen på adskillige projekter, herunder det nævnte program “Her Går Det Godt” som første gang blev lanceret i 2016. Førhen har du måske lyttet med på radioprogrammet ‘Monte Carlo’ på P3.

Både Esben og Peter er kendte som danske radioværter og tv-personligheder, der har været aktive inden for medieverdenen i en årrække. De er kendt for deres skarpe humor og dynamiske værtskab.

Selvom Danmark ikke er kendt for sine store bjerge eller sneklædte landskaber, har Peter og Esben alligevel formået at skabe en dyb forbindelse til skisporten.

Gennem deres podcast og radioprogram “Her Går Det Godt” har de ofte diskuteret skisport og store begivenheder inden for sporten. De har kommenteret på nyheder, analyseret resultater og deltaget i samtaler om emner som skiudstyr, teknik og selvfølgelig de berømte alpine skiløb og freestyle-arrangementer.

Desuden har Peter og Esben haft mulighed for at dække store skisportbegivenheder som f.eks. Vinter-OL, VM i alpin skiløb og X Games.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Peter og Esben, går ombord på deres slovenske eventyr

Vi er i Marts måned 2024, og Peter og Esben sidder og optager podcast afsnit på hotellet i Bled.
Der er stor begejstring for det Slovenske folkefærd og de kulinariske oplevelser med mad på bjerget og bjørne-gullasch.
Til gengæld har de desværre ramt en dag med rekord meget regn og blæst i Slovenien, men lykkes det den lokale bjergguide at finde sne? De giver sig i kast med touring udstyr på Peters opfordring, hvilket skaber jammer i gruppen men til stor begejstring for andre.

Tyrkisk pudder i 2025, og Sloveniens eneste ø. Hør dem fortælle om det hele i deres podcast afsnit ‘Bjørne-Gullasch og Offpiste i Slovenien’ – Her Går Det Godt. Du finder afsnittet på Podimo (har du ikke abonnement, kan du prøve appen gratis i 14-dage).

Du kan også få et indblik i rejsen gennem en reel-serie i 3 dele, som findes på vores instagram profil. Anvend nedenstående QR-koder for direkte adgang til videoerne.

QR koder til reels
Ski touring Slovenien
Jagten på den bedste sne - Slovenien

Jagten på den bedste sne i Slovenien

Mærk adrenalinen pumpe gennem dine årer, når du glider ned ad de uudforskede skrænter i Sloveniens sneklædte bjerge. Vores “Freeriding – Jagten på den bedste sne” tur er ikke bare endnu en ski ferie. Når du tilmelder dig til denne rejse, får du en uimodståelig cocktail af hvid pulver, funklende solskin, og underskønne bjerglandskaber. Med vores erfarne guiders lokalindsigt, får du chancen for at udforske de bedste områder på bjerget.

Konceptet – Jagten på den bedste sne

‘Jagten på den bedste sne’ er et koncept hvor vores lokale bjergguider, finder de bedste forhold i de bjerge i tager til. Du kan dermed roligt droppe den praktiske planlægning og de hyppige tjek af vejr-udsigten, da vores lokale guide sørger for at du får de bedst mulige ture i sneen alle rejsens dage. Ikke tosset vel? Derudover er vores bjergguider selvfølgelig højt certificeret off-piste guider, hvor sikkerheden har højeste prioritet. Du er dermed altid i trykke hænder i deres selskab på bjerget.

Er du nervøs for forholdene er gode nok i den uge du skal på ferie, eller ønsker du trygheden i et blive fulgt af en certificeret bjergguide – så er Jagten på den bedste sne et koncept for dig.

 

Slovenien som ski(freeride)destination

Når det handler om at stå på ski i Slovenien og de Julianske Alper, er det som at opdage en skjult perle for skifans. Slovenien er måske ikke så kendt som nogle af de store alpine destinationer, men det betyder ikke, at det ikke er værd at udforske.

Når du lander, er det typisk at flyve til Ljubljana Jože Pucnik, Klagenfurt eller Zagreb lufthavn. Derfra kan du nemt komme til Bled, som er udgangspunktet for alle de daglige ture, og hvor hotellet ligger.

Vi vil koncentrere os om de julianske alper, som ligger i Slovenien og Italien. Selvom regionen ikke er så kendt for skiløb som nogle andre områder i Alperne, er der et par skisportssteder i de julianske alper, der tilbyder fantastisk freeride muligheder, og med meget få andre skiløbere i offpisten. Nedenfor et par af områderne.

  1. Kranjska Gora Skisportssted (Slovenien): Beliggende i Slovenien nær grænsen til Østrig og Italien.  Kranjska Gora et af de mest berømte skisportssteder i de Julianske Alper, og der har blandt andet været vært for adskillige  World Cups indenfor skiløb.
  2. Vogel Ski Resort (Slovenien): Beliggende i Triglav National Park, Vogel Ski Resort tilbyder en fantastisk udsigt over Bohinj-søen og de omkringliggende Julianske Alper. Med det meget variere terræn er det meget populært blandt freeriders skiløbere såvel som snowboardere.

    Sella Nevea Ski Resort (Italien): Beliggende på den italienske side af de Julianske Alper, nær grænsen til Slovenien og er et mindre meget malerisk skisportssted. Ud over de mange offpiste muligheder er Sella Nevea kendt for sine smukke naturomgivelser.

    Kanin-Sella Nevea Skisportssted (Slovenien/Italien):
    Beliggende på grænsen mellem Slovenien & Italien. Kanin ligger på den slovenske side og er kendt for sine store mængder snefald hvert eneste år.

Så hvis du er på udkig efter en skioplevelse, der er lidt anderledes, og hvor der stadig er masser at udforske, er Slovenien og de Julianske Alper bestemt et besøg værd!