Tag med på familie surf get-away

Af DBP Adventures

Det er vigtigt at komme ud og mærke hinanden igen og få nogle sjove og aktive oplevelser med hjem i bagagen

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Corona lock-down har taget hårdt på mange familier og selvom de fleste familier har haft masser af tid sammen, så er det også en tid der har været præget af stress og mange konflikter. Det er vigtigt at komme ud og mærke hinanden igen og få nogle sjove og aktive oplevelser med hjem i bagagen.

DBP Adventures har de sidste par år arrangeret familie surf camp i Frankrig med stor succes. Vandet har en helt speciel effekt på både store og små og giver mange gode oplevelser. Vores surf camp i Frankrig foregår i tipi-telte, så man er helt tæt på naturen og hinanden.

Vi fortsætter succesen og har i år også arrangeret en surf get-away for familier i smukke Ericeira i surfparadiset Portugal.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Vi har teamet op med den danske landholdssurfer Emilie Uttrup, som til dagligt bor og træner i Ericeira i Portugal. Emilie blev ramt af en ulykke for nogle år siden og surfing blev hendes vej tilbage til livet. Emilie er ikke den eneste som har fundet kærligheden på vandet og fundet den glæde og ro som surfing giver.

Det vil vi gerne give videre til børnefamilierne og inspirere dem til en mere aktiv hverdag, også når de kommer hjem. Emilie er en inspirator, både med surfing som en fritidsaktivitet, men også som en sport. Dansk Surf og Rafting forbund har smidt mange ressourcer i at få flere unge med på vandet, så vi kan blive en stor surfing nation. TV2 Zulu har allerede vist os vejen med en dokumentar om landsholdssurferne og skabt inspiration for de unge.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Familie surf – Aktive oplevelser

Der er lagt vægt på surfing på vores get-away, både for begyndere og øvede, men også andre aktive aktiviteter i området. En måde hvor familien kan være sammen på en anderledes måde og kunne tage de elementer med sig hjem i hverdagen.

På vores surf get-away i den hyggelige by Ericeira har vi sørger for at der er noget for alle i familien, både dem der gerne vil surfe, men også for dem der gerne vil prøve andre aktive oplevelser. Der er selvfølgelig også plads til at dase nogle dage og bare lave ingenting, som vi alle trænger til en gang imellem.

Det vil være muligt at komme ud og klatre med instruktør, mountainbike rundt i bjergene eller prøve SUP (Stand Up Paddeling). Der er også masser af spændene og til tider udfordrende hiking trails rundt i området.

 

familie Get-away

Feriens primære formål er at hygge ved swimmingpoolen, drikke gode vine fra vingårdene i nabolaget og nyde lokal dyrket råvarer. Hver dag tager vi ud og surfer med dygtige lokale instruktører og der er noget for både begynderen og den øvede. Hvis man ikke synes man har været aktiv nok i løbet af dagen, så er der udover swimmingpoolen, også en skaterampe på campen.

Vores camp har 6 dobbeltværelser (med plads til 3 personer) og 4 lejligheder med plads til 4 personer.

Vores lille get-away surf camp ligger imellem fyrreskov, palmer og frugtplantager og der er 100% landlig idyl. Vi har dog ikke langt til stranden og nogle af de bedste surf spots, der ligger langs kystlinjen og selvfølgelig den hyggelige landsby Ericeira. Ericeira er en charmerende portugisisk fiskerby, der med sine fantastiske surfstrande, er blevet  omdannet til et surfingmekka. Ericeira er en perfekt blanding af portugisisk arv med en ultra-cool surferstemning, hvor traditionelle fiskerhytter ligger blandt hyggelige loungebarer og caféer og så er byen kendt for deres  lækker fisk og skaldyr. Ericeira ligger kun 50 km. nord fra Lissabon.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Vores favorit surfspots:

𝗙𝗼𝘇 𝗱𝗼 𝗟𝗶𝘇𝗮𝗻𝗱𝗿𝗼:

Et godt begynder og intermediate sted med sandstrand og ground swells der kommer ind til kysten i fine sets ( Hvad er ground swells?: Vi har ikke en decideret oversættelse for swell på dansk. Men swells er født af storme langt ude til søs, som skaber bølger med masser af energi, der gør dem i stand til at rejse langt. De ender i fine sets og ca. samme størrelse, der spreder sig et godt stykke ud over kysten og er perfekte for nybegyndere og intermediate surfere.

𝗖𝗼𝘅𝗼𝘀:
Coxos er Portugisisk og betyder ”knivskarpe klipper”. Coxos, er efter Emilies og mange lokales mening, det bedste sted at surfe på hele kysten.

Her er der mulighed for en lang og hurtig surf bølge for de noget mere erfarne. Stedet er fyldt med klipper og bare det at komme ind og ud af vandet er et spørgsmål om tålmodighed, men det hele værd. Derudover kan bølgerne blive helt op til 10 fod, altså omkring de 3 meter.

𝗠𝗮𝘁𝗮𝗱𝗼𝘂𝗿𝗼:
Matadouro er det perfekte sted for begynder og intermediate – med lavt vand og konsistente reef breaks. Det er også her, vores instruktører vil tage hen hvis vinden og forholdene er til det.

Og så er der det hemmelige sted for intermediate surfer, som vi selvfølgelig ikke vil afsløre endnu, den bliver I introduceret for i Ericeira af Emilie;)

Oplev det på dine vilkår
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Lad os lige summe op, hvorfor vi er så vilde med Ericeira;

  • Det er den hyggeligste lille portugisiske fiskerby
  • Der er hele 8 kilometer kystlinie fyldt med verdensklasse surf spots
  • Ericeira har bl.a. været vært for ASP World Tour og adskillige andre surf mesterskaber
  • 30+ fantastiske surf strande i og omkring Ericeira
  • Fantastisk natur i form af klipper, dale, bugter og strande
  • Lissabon ligger kun 35 km. væk
  • Masser af fantastiske surf butikker som Bordriders & Magic Quiver.
  • Billigere priser end i Danmark på barer, restauranter mv.
  • Kun lidt over en times kørsel til verdens største bølge Nazare (det er okay bare at kigge på;)

og selvfølgelig masser af søde og gæstfrie mennesker

Tag med på surf get-away med familien i sommerferien i uge 28, 29, 30 & 31 og få nogle gode minder med hjem i bagagen.

get-away

Vi har sat et lille program sammen, som selvfølgelig er 100% fleksibel:

Dag 1 – Ankomstdag:
I ankommer til campen i Ericeira, hvor I får tid til at kigge jer lidt omkring. Om aftenen er der velkomstmiddag med resten af holdet.

Dag 2-7:
Dagen starter med yoga for dem der har lyst, derefter er der morgenmad. Vi pakker surf udstyr og turen går til stranden. På stranden står den på surfundervisning, afslapning og hvad du ellers bedst kunne tænke dig. Er du ikke til surfing, er det muligt at dase den ved poolen, øve dig lidt på skaterrampen.

Derudover er det også muligt at komme ud og hike, klatre, køre mountainbike eller prøve SUP.

Der er middag og hygge på terrassen 6 aftener i løbet af ugen og vores guide kigger forbi i ugens løb og tager jer med ud og viser hendes hjemby.

Dag 8 – afrejsedag:
Efter morgenmaden er der lidt tid til at nyde det sidste af området, inden vi siger på gensyn og tak for en god tur.

Vi glæder os til at sende jer afsted;)

Læs mere om turen her.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser