Den ultimative guide til kitesurfing for begydere

Af De Brede Planker

Læs med her og få svaret på de 9 mest stillede spørgsmål om kitesurfing for begyndere.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

De 9 mest stillede spørgsmål om kitesurfing for begyndere

Men inden vi giver dig svaret på de 9 mest stillede spørgsmål til kitesurfing for nybegyndere, får du lige nogle linjer om hvad kitesurf egentlig er. Så er vi sikre på, at alle der læser med ved, hvad kitesurfing helt præcist går ud på.

Book kitesurf her.

Kitesurfing eller kiteboarding?

Kært barn har mange navne. Vi omtaler sporten ved at bruge kitesurf men faktisk er begge betegnelser korrekte og refererer til nøjagtig samme sportsgren, nemlig en vandsport der i bund og grund er en sammensmeltning af wakeboard, windsurf og paragliding. Alt du skal bruge til kitesurf er en kite, et board, vind og vand. Bølger er altså ikke et must modsat surf uden kite, hvor dette er en afgørende faktor for sporten. Der findes tilmed rigtig mange forskellige stilarter indenfor kitesurf, man kan udforske. Den hyppigste stilart for nybegyndere er den populære stilart freeride men først og fremmest skal basics selvfølgelig på plads.

Nu er vi sikre på du ved hvad vi snakker om når vi siger kitesurf og dermed følger svarende på de ofte stillede spørgsmål vi hører igen og igen fra kitesurf nybegyndere:

1: Hvor kan jeg lære at kitesurfe?

Det helt korte svar er alle steder så længe du blot har en kite, et board, vind og vand. Når det så er sagt anbefaler vi på det kraftigste at man tager et kitesurf kursus inden du hopper ud i bølger på egen hånd. Forvent som nybegynder at dit første kursus vil tage ca. 3 dage at gennemføre og derefter anbefaler vi at du fortsat har nogle med dig, der har styr på sporten og som kan gribe dig hvis du støder på uventede udfordringer. Der findes naturligvis forskellige kitsurf kurser i Danmark, men vi har valgt at samarbejde med camps i Tyrkiet, Portugal og på Zanzibar, hvor vinden er mere stabil og temperaturen mere medgørlig. Mere om dette valg senere.

2: Er det farligt at kitesurfe?

Som udgangspunkt nej. Tager du et kitesurf kursus inden du hopper ud i bølgerne på egen hånd, minimerer du den største fare, som faktisk er dig selv. Derudover skal du naturligvis have for øje at udstyr af ældre dato ikke er i dårlig stand og så skal du være opmærksom ude på vandet generelt. Her tænker vi specielt på din vigepligt og dine omgivelser. Et godt råd og fra os til dig er, at du altid bruger så opdateret udstyr som muligt, da udstyret hele tiden er under udvikling til det bedre, når vi snakker sikkerhed.

3: Hvor lang tid tager det at lære?

Det er naturligvis meget individuelt, hvor mange timer lige netop du har brug for at modtage undervisning før du kan tage ud og kitesurfe på egen hånd. Vi plejer at sige 9-15 timer med en instruktør. Det passer på den gennemsnitlige nybegynder. Har du erfaring fra f.eks. snowboard, skateboard eller anden vandsport vil du måske lære det hurtigere.

4: Hvordan kommer jeg bedst igang med kitesurfing som begynder

Du tager et kitesurf kursus! Et kursus der både består af teori og praksis, så du bliver klædt bedst muligt på inden du skal ud på egen hånd. Her bliver du blandt andet undervist i at kunne læse vejret og i at kunne redde dig selv hvis du skulle komme ud for et uheld. To meget vigtige egenskaber at kunne for ikke at bringe dig selv eller andre i fare.

5: Begynder udstyr – Hvad skal jeg bruge?

Inden du skal ud og kitesurfe skal du naturligvis bruge noget udstyr. Vores råd til dig er, at du på din første kitesurf ferie booker en begynderpakke, hvor udstyret er inkluderet. De certificerede instruktører hjælper dig med at vælge det rigtige udstyr ift. størrelse af kite, board etc. Når du så har gennemført dit første kitesurf kursus og er klar til at kitesurfe på egen hånd, kan du overveje om du vil investere i dit eget udstyr eller leje på destinationen.

6: Skal jeg være i god fysisk form for at kitesurfe?

Som ved så meget andet sport gælder, at jo bedre form du er i, jo nemmere vil sporten være. Det er dog langt fra et krav at være i god fysisk form inden du starter dit kite eventyr. Med andre ord, der er altså ingen undskyldninger at hente her for ikke at kaste dig ud en ny kite affære. Alle kan være med. Faktisk er din koordinations evne langt vigtige end selve din styrke.

7: Kan jeg have mine børn med på en kitesurf ferie?

Stort set alle kan kan være med, ung som gammel. Kitesurfing har næsten ingen alders begrænsning. Så til spørgsmålet lyder svare – JA, det kan du sagtens. Faktisk har børn ofte nemmere ved at lære det end voksne, dog kræver det at de mindste har styr på koordinationen, en hvis forståelse for vind og kan svømme før de er helt klar til kitesurfing. Det skal dog ikke afskrække dig, hvis du er nået lidt op i alderen. Som sagt alle kan være med.

8: Skal jeg have mit eget kitesurf udstyr med?

Som nævnt tidligere anbefaler vi altid at du booker en begynderpakke inkl. udstyr ved dit første møde med kitesurf og dermed er svaret – NEJ. Men du er naturligvis altid velkommen til at medbringe dit eget udstyr.

9: Hvad kan jeg forvente af en kitesurf ferie med jer?

Vi udbyder på nuværende tidspunkt kitesurf ferie til Tyrkiet, Portugal og Zanzibar. 3 destinationer vi nøje har udvalgt til dig som vores gæst. Læs meget mere om hver destination ved at følge ovenstående links. Nedenfor får du en kort introduktion til alle tre destinationer.

Alle tre destinationer er set med vores øjne ideelle til kitesurf og forholdene er optimale og dermed helt perfekte til dig som nybegynder såvel som erfaren kitesurfer.

Der er naturligvis nogle særlige kendetegn der skiller sig ud ved hver af vores destinationer.

Zanzibar

På Zanzibar finder du de smukkeste omgivelser. Du får altså både varme og en smuk oplevelse og så kan du tilmed dyrke almindelig bølgesurf på campen, hvilket er en oplagt mulighed for dig, der ønsker at prøve kræfter med begge typer surf. Rejselængden og antal undervisningstimer er fleksible og kan tilpasses dine ønsker.

Portugal

I Portugal finder du de helt rigtige vindforhold til både surf og kitesurf, hvilket gør Portugal til en ideel destination, hvis du ønsker at prøve kræfter med begge typer surf, ligesom på Zanzibar. Portugal henvender sig også til alle niveauer hvorfor du nemt kan rejse med andre, der ikke er på samme niveau som dig.

Tyrkiet

På vores camp i Tyrkiet finder du nogle smukke laguner, hvor vandet er helt fladt, hvilket gør det perfekt for både begyndere og rutinerede surfere, der ønsker at øve freestyle tricks. Her finder du stabil vind og et behageligt varmt klima, som gør det til et populært kitesurf paradis. Undervisningen her bliver som på vores andre destinationer foretaget af certificerede instruktører som er godkendt ift. de internationale standarder og vi garanterer at alle sikkerheds foranstaltninger bliver taget på din ferie hertil.

Tag med os på kitesurf camp

Alle vores destinationer udbyder leje af udstyr og du slipper derfor for denne bekymring. Vores professionelle instruktører hjælper dig med at finde det helt rigtige udstyr og guider dig på vej. Sådan sikrer vi at du får en god og sikker oplevelse med kitesurfing.

Måske har du rejst med os før, måske har du ikke. Hvis ikke du allerede i forvejen følger os på facebook er du mere end velkommen til at følge os på facebook, hvor vi løbende opdaterer fra vores destinationer og annoncerer nyheder.

Vi håber her på kontoret at du nu føler dig mere klar til din første kitesurf ferie og vi vil glæde os til at arrangere din ferie og give dig dit livs kitesurf oplevelse.

Måske ved du allerede hvornår du gerne vil afsted? Eller måske har ovenstående givet anledning til flere spørgsmål? Giv os endelig et kald på 31 60 04 07 eller send os en mail på rejsmed@debredeplanker.dk . Så vil vi gøre vores bedste for at hjælpe dig videre.

kitesurf
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser