Den ultimative offpiste skiferie

Af De Brede Planker

Den ultimative offpiste skiferie, hvor naturskønne oplevelser, knæhøj puddersne og ‘first track’ forenes i en samlet oplevelse for livet

Heli-ski helikopter first track offpiste skiløb

Rejs med De Brede Planker på heli-skiferie

Den ultimative offpiste skiferie, hvor naturskønne oplevelser, knæhøj puddersne og ‘first track’ forenes i en samlet oplevelse for livet

Er du træt af ventetiden der tit og ofte er forbundet ved brugen af lift eller er vandreturen til toppen af bjerget for uoverskuelig? Heli-ski kræver hverken flere timers liftkø eller vandretur op af bjerget. Tværtimod kan du i ro og mag læne dig tilbage og nyde den naturskønne udsigt fra bund til bjergtop. Dine chancer for ‘first track’  i knæhøj puddersne øges med længder, når du vælger helikopteren frem for liften. Alt i alt kan man vist uden tvivl beskrive en heli-skiferie som den ultimative offpiste skiferie, hvor alt går op i en højere enhed. Vi samarbejder tilmed med veluddannede bjergguider fra lokalområdet som har den fornemmeste opgave at sørge for sikkerheden.

Hvad er det nu lige heli-ski er for en størrelse?

Heli-ski er skiløb i offpisten. Her foregår transporten op til toppen via en helikopter modsat almindelig offpiste skiløb, hvor man ofte benytter en lift. Fordelene ved denne form for offpiste skiløb er ingen kø, man har pisterne for sig selv og man kan starte sit run på bjergtoppe der ellers ikke ville være mulig at komme i nærheden af uden en helikopter.

Skal jeg være ekspert på ski for at kunne tage på heli-skiferie?

Offpiste skiløb er uden tvivl hårdt fysisk arbejde. Vi anbefaler derfor på det kraftigste at man har en god grund form, kan køre kontrolleret og hurtigt ned af røde pister samt har erfaring med offpiste skiløb inden man bevæger sig ud i et heli-løft. Når først du bliver sluppet fri fra helikopteren, kan der være langt til en præpareret pist og har man ikke styr på teknikken og den fysiske form til den dybe sne, kan det føles som en umulighed at gennemføre nedfarten og dermed risikere at øge ens egen og andres risiko for fare. Er du i tvivl om dit niveau er godt nok er du meget velkommen til at kontakte os på rejsmed@debredeplanker.dk så hjælper vi gerne med at vurdere udfra din fortælling, om vi mener du er klar til heli-ski eller om du måske vil få mere ud af en anden offpiste oplevelse.

Hvor er det lovligt at stå på heli-ski?

Heli-ski er desværre ikke godkendt i alle lande. På nogle af de mest besøgte destinationer som Frankrig, Norge og Østrig, er skiløb med helikopter nemlig forbudt. Derimod er helikopterskiløb blandt andet lovligt i Canada, Island, Sverige og Italien.

Hvad koster en heli-skiferie?

Prisen på et helikopter løft ligger typisk på omkring 300 euro. Nogle steder anvender man mindre helikoptere med plads til 3 skiløbere og andre steder lidt større helikoptere med plads til flere. Fælles for begge gælder dog at det bliver billigere pr. person, hvis helikopteren fyldes op. Priserne er altså fastsat pr. helikopter løft og ikke pr. person. Er man ikke selv en større gruppe, kan det derfor være fordelagtigt at deltage på arrangerede ture som vores for at sænke prisen pr. person.

Hvilken risiko er der forbundet med heli-ski?

Skiløb er generelt kategoriseret som en livsfarlig sport. Mange forsikringsselskaber kalder det ekstrem sport. Særligt hvis du kører med hovedet under armen og ikke tænker dig om og ikke tager dine forholdsregler. Dette gælder sådan set uanset om du vender skiene ned af pisten eller i offpisten. Den helt store forskel på skiløb på pisten og i uberørt puddersne udenfor pisten er den øgede lavinefare, der er i offpisten. Her er en række faktorer afgørende for trussels niveauet. Man vurderer det blandt andet ud fra bjergets hældning, sneens struktur samt vejr og vind. Derfor benytter alle anerkendte heli-ski arrangører sig af professionelle bjergguider, der har et godt kendskab til de forhold der gør sig gældende på lige netop det bjerg de køre på. På vores ture kører i derfor altid med en lokal og erfaren bjergguide.

Hvilket udstyr kræver en heli-skiferie?

En heli-skiferie er ikke helt som en normal skiferie. På en heli-skiferie kører man offpiste skiløb, hvilket betyder at de regler der gælder for offpiste skiløb også gør sig gældende ved heli-ski. Vi har udarbejdet 3 videoer, der let og enkelt guider dig igennem det du selv skal sørge for inden afrejse. Du finder videoerne på nedenstående links.

Valg af ski og støvler til offpisten

Påklædning til offpisten

Pak rygsækken til offpisten

Skal du med på heli-skiferie til vinter?

Har ovenstående overbevist dig om at en heli-skiferie er den ultimative oplevelser for dig, hvor offpiste skiløb, adrenalin kick og naturoplevelser forenes, så læs videre og bliv klogere på vores ture til Canada og Island denne vinter.

Vores heli-skiferie til Canada

På vores heli-skiferie til Revelstoke i Canada er du garanteret 17.500 vertikale højdemeter fordelt på 4 dage  med heli-ski. Du får 9-15 heli løft pr. dag, hvilket giver dig rig mulighed for at nyde den skønne natur og planlægge næste run fra helikopteren. Fra Revelstoke er der adgang til både Monashes og Selkirk Mountain Range. Begge to områder der er særligt kendt for knæhøj puddersne, offpiste skiløb blandt træer samt alpin- og gletcher terræn. Turen stiller som de fleste andre heli-ski ture krav til din fysik. Du bør være i god fysisk form og have erfaring med powder skiløb. Ekspert niveau er ikke nødvendigt for at deltage på denne heli-skiferie. Turen er fra 24 til 30 januar 2020 og inkluderer 6 overnatninger på hotel. Efter endt ski dag byder hotellet blandt andet på spa som vist på nedenstående billede. Læs meget mere om vores heli-skiferie til Canada her.

Vores heli-skiferie til Island

På vores heli-skiferie til Island får du 1 times flyvetid i helikopteren eller 20.000 vertikale højdemeter om dagen. Alt det nødvendige udstyr er inkluderet og du har tilmed adgang til hotellets eksklusive spa faciliteter mm. Du bliver indlogere på en hyggelig lille traditionel islandsk lodge 45 minutters kørsel fra byen Akureyri.

Skiterrænet du står i strækker sig over mere end 4.000 kvadratkilometer med nedfarter der er helt op til 1.500 vertikale højdemeter. Udover de fantastiske nedfarter byder en heli- skiferie i Island også på nordlys, vulkanaktivitet, varme geysere og lavalandskab. Alt sammen noget der gør Island til en unik og fantastisk offpiste destination. Sidst men ikke mindst får du æren af at være i selskab med Islands bedste bjergguider og piloter. Læs flere detaljer om turen her.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
heliski
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser