Hvor skal jeg rejse hen på mini skiferie?

Af De Brede Planker

Rejs på mini skiferie til Engelberg i Schweiz og oplev The Big Five – Et uberørt offpiste mekka.

Mini skiferie - Engelberg - The Big Five - Weekendski - Bjerge

Rejs på mini skiferie til Engelberg i Schweiz – Et uberørt offpiste mekka

-Når det skal være unikt og du trænger til en udfordring offpiste-

Mini skiferie er for dig, der elsker skiløb, men ikke kan rejse væk i en hel uge eller for dig, der ikke kan få nok af bjergene, og derfor vælger weekendski som et supplement.

Vi har længe været på udkig efter den ideelle destination til en mini skiferie. En destination, hvor afstanden fra Danmark er overskuelig, og hvor bjergene samtidig byder på mange uforglemmelige højdemeter i offpisten. Det har ikke været en let opgave for den kræsne skiløber, men ikke desto mindre er vi faldet pladask for Engelberg i Schweiz. Skisæsonen i Engelberg varer fra oktober til maj, hvor der er garanteret snedække, hvilket gør Engelberg ekstra attraktivt. Hold dig opdateret på vejrudsigten her.

Engelberg Ski Resort introducerede for mange år siden, The Big Five, for at identificere deres klassiske offpiste runs og områder. The Big Five har siden vokset sig større og er idag en del af Engelbergs varemærke.

Har du aldrig hørt om Engelberg og The Big Five, giver vi dig her svaret på Engelbergs fem store offpiste klassikere, samt hvorfor du bør tilbringe din mini skiferie i Engelbergs offpiste.

Offpiste i Engelberg – Kærlighed ved første blik

Er du til kold, dyb, uberørt powder, der er omringet af Skyhøje bjergtoppe? Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre er det en af de ting, du finder offpiste i Engelberg. Det må da være enhver skiløbers drøm?

Et bjerg af muligheder

Engelberg byder på alt lige fra bjergtoppe med mere end 1000 højdemeters perfekt vinklede offpiste powder runs til bjergtoppe, hvor Ski Touring er det helt ideelle. Kort sagt består Engelberg af rigtig mange forskellige offpiste runs, med et meget varierende underlag. Bjerget byder på udfordringer til alle uanset niveau, så der er ingen undskyldninger for ikke at lægge vejen forbi Engelbergs offpiste mekka.

Et bjerg med mange muligheder offpiste, betyder også et bjerg, hvor sikkerheden skal prioriteres højt. Vi anbefaler derfor, at man i Engelberg benytter sig af en bjergguide. Særligt når man bevæger sig ud i noget af det mere udfordrende offpiste.

Det perfekte instagram billede

Lige meget om du er professionel skifotograf eller du bare ønsker det perfekt instagram shoot, har Engelberg den smukkeste lokation offpiste, hvor baggrundsbelyst powder gør sig til i solnedgangen.

The Big Five

STEINBERG

Dette enormt store run starter lige for toppen af af Titlis rotair lift. Hvis du føler dig en smule skræmt før du dropper ind, er dine sanser skærpet og klar. Turen ned går over gletcherterræn og nogle områder på dette run skal helt undgås. Det er et 1200 højdemeters offpiste paradis, der vil få dig til at grine hele vejen til toppen igen.

SULZ

Denne store offpiste legeplads ved Jochpass området er opdelt i tre forskellige runs. Lille Sulz er perfekt som opvarmnings run inden man rammer medium- og store Sulz. Man kan dog krydre den med hop og klipper, hvis man er til den slags.

Medium Sulz er et klippehoppende offpiste paradis i Engelberg, hvor alle de lokale og sæsonarbejderne foretrækker at køre.

Big Sulz er stor og blød og henvender sig primært til dem der elsker store bløde pulversving.

WENDENLÜCKE

Dette run kræver en vandretur og kan virke afskrækkende i starten, men man behøver ikke vandre helt til tops. Man kan vælge at droppe ind flere steder på vej op, hvis man er mere komfortabel med dette. Har du offpiste færdighederne og selvtilliden på plads, vil en tur til tops mindst én gang under dit ophold være på sin plads og en oplevelse du ikke fortryder.

Leder du efter det perfekt instagram billede, er det blandt andet på Wendenlück du finder dette.

LAUB

Engelbergs ikoniske run. Offpiste Klassikeren over klassikerne, der har noget for alle, der elsker powder. Det er her de hardcore lokale tager op, når det skal være rigtig stejlt. For dem der vil have det mindre stejlt og risikabelt, byder Laub også på det mange freeskiers kalder “det perfekte powder run”. Dette run kan afsluttes med en frokost på Ritz restaurant i bunden, efterfulgt af en taxatur til 2 CHF tilbage til liftstationen.

GALTIBERG

Sammenlignet med de andre fire offpiste klassiskere er den største af The Big Five, Galtiberg, i en liga for sig. Det er et seriøst run, hvor det er ekstremt vigtigt, at kende den præcise rute ned. Det anbefales derfor på det kraftigste, at man her benytter sig af en bjergguide. Nice to know – Det rygtes at restauranten i bunden har verdens bedste schnitzel og så smager en øl bare helt speciel efter 2000 højdemeters ren offpiste lykke.

Vores tjekliste til din mini skiferie offpiste i Engelberg

Vi har herunder delt vores tjekliste, til når vi skal offpiste i Engelberg. Du er meget velkommen til at lade dig inspirere.

  • Stå på ski med en bjergguide
  • Prøv The Big Five
  • Det er ok at vende om og sige nej
  • Prøv ski touring
  • Pak en frokost og spis den offpiste i bjergene
  • Lav et backflip – Hvis du tør
  • Prøv de lokale specialiteter
  • Prøv nogle bredere offpiste ski
  • Prøv nogle lettere offpiste ski
  • Medbring en lille en i skistøvlen til at varme dig på.

Du behøver ikke at nå det hele – Men vi anbefaler at du gør et forsøg.

 

Skal du med på mini skiferie til Engelberg?

-Fra København til Engelbergs offpiste på 4 timer-

Rejsen dertil er let og enkel. Du flyver til Zürich lufthavn, hvorfra der kører et tog direkte til Engelberg. En togtur på ca. 2 timer.

Du kan læse meget mere om Engelberg og vores rejse dertil her.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser