Lær at surfe

Af De Brede Planker

Læs med og bliv klogere på hvor surf egentlig kommer fra, om det er svært at surfe, samt hvor de bedste surf spots findes.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Lær at surfe

Hvor kom surf fra?

Selv om at vi i Danmark ikke har hørt om bølgesurfing i særligt mange år, så er det rent faktisk en sport, som har rødder helt tilbage til det femtendeårhundrede. Surf startede i Polynesien, og man regner med at fiskere brugte bølgen til at komme ind til land, efter dagens fisketur, som foregik på en stykke træ. Hvornår fiskererne begyndte at fange bølger i deres fritid vides ikke 100%. Men da globetrotteren James Cook og hans løjtnant James King,  i slutningen af det attendeårhundrede ankom til Hawaii. Så de at folk rent faktisk brugte bølgen til at surfe på af ren fornøjelse. Historien om de surfende folk fra Hawaii, blev fortalt i europa og resten af verden. Selv om at sporten ikke udviklede sig synderligt meget frem til 1960’erne, så gik det stærkt derefter, og surf er i dag en stor industri og har mange millioner mennesker udøvere.

Er det svært at lære at surfe?

Svaret er både ja og nej. Hvis du ser og på de efterhånden mange surfreklamer, surffilm osv, og forestiller dig at det er sådan surf skal se ud. Så er svaret helt klart ja.  At kunne komme til at surfe en bølge som personen nedenfor, kræver mange tusinde timer i vandet. Mick Fanning, vandt WSL worldtouren sidste år, som er surfernes svar på VM. Så hvis det er sådan du forestiller dig surfing, så skal der virkelig trænes i mange timer 🙂

Heldigvis er der også andre og mere overkommelige niveauer af surfing. Det er niveauer som ikke er helt lige så synlige i div. medier, men er mere det niveau af surfing, som hoveddelen af alle surfere er på og kan mestre. Med det rigtige surfboard og rigtige omgivelser, kan man sagtens nå meget langt på en uges surfundervisning. Jeg vil faktisk garantere at man kommer op og stå på brættet, allerede efter et par dage. Hos rejsebureauet De Brede Planker er grundholdningen, at surf skal være sjovt. Surfing er klart sjovest når man lære at surfe. Derfor arbejder vi kun med uddannede instruktører som alle har en masse erfaring i at lære dig at surfe. Desuden vil du altid få udleveret udstyr, som passer bedst til dit niveau og stil.

Hvor skal jeg tage hen for at lære at surfe?

Der er selvfølgelig mange steder, hvor du kan lære at surfe. De Brede Planker har destinationer i hele verden, som er specielt udvalgt, alle med stabile og gode bølge.

Marokko: Marokko er let og billigt at komme til. En uge i Marokko koster kun 3.600 dkk, og med en flybillet til 900 dkk. retur, så kan du få en surfrejse med alt inkl. for 4.500 dkk.

Sri Lanka: Sri Lanka er en ø, som ligger lige syd for Indien. Menneskerne er søde og naturen og maden er fantastisk. Pris for en uge er kun 3.565 dkk.

Bali: Bali er kendt som et af de bedste steder i verden at surfe i. Øen har bølger året rundt, og med deres varme klima og hjælpsomme kultur, er det svært at tage væk fra øen igen. Bali surfturen bliver kun arrangeret en gang om året. Man kan enten vælge at tage med i en eller i to uger. Sufturen på Bali er oplagt til at kombinere med en rundrejse i Asien.

Kunne du godt tænke dig at lære at surfe? Så ring eller skriv endelig, så finder vi den perfekte tur og destination til dig.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
god surf i marokko
Kvindelig surfer der har fanget en bølge