Tag med på Mountainbike tur i bjergene

Af De Brede Planker

Mountainbike er efterhånden blevet mere velkendt i Danmark, men hvad er det helt præcis?

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Mountainbike tur i bjergene

Mountainbike er efterhånden blevet mere velkendt i Danmark, men hvad er det helt præcis?
En mountainbike er en solid terræncykel, med typisk brede dæk og grove dækmønstre, så hjulene kan tage ved underlaget. Cyklens stel er tykt og med et lige styr, så cyklen er stabil og nem at navigere. Det er en fed sport med fart på, hvor du styrer farten og svingene. Denne sport kombineret med ferie giver en fantastisk naturoplevelse på to hjul.

Hvorfor skal du vælge mountainbikeferie?

En mountainbikeferie er en aktiv ferie, hvor du oplever landskabet fra alle vinkler. Hvis du ikke er til skiferier, så er dette muligheden for at opleve bjergene uden sne, og nyde de fantastiske udsigter. At køre mountainbike er en rigtig god form for motion, hvor der kommer sved på panden. Heldigvis styrer du helt selv, hvordan tempoet er, og derved hvor hårdt det skal være. Der er derfor rig mulighed for at udfordre dig selv på cyklen, eller tage det rolige tempo. Ofte følger man ruterne og stierne på bjerget, men til sammenligning med OFFPISTE skiløb, er det sjove ved disse sportsgrene, at finde sine egne veje på bjerget.

Hvor kører man mountainbike?

I princippet kan du køre mountainbike hvor du vil. Der findes forskellige terræner, alt efter hvor i verden man befinder sig og dertil forskellige discipliner. Danmark har et fladt terræn i forhold til Alperne, derfor er der ikke i lige så høj grad mulighed for at køre downhill mountainbike, men derimod rig mulighed for disciplinen cross country.

Hvis du er i tvivl om disciplinernes forkortelser som oftest bruges i mountainbike-verdenen, så har vi en kort ordbog til dig:

MTB: Mountainbike
XC: Cross country
DH: Downhill
FR: Freeride
AM: All mountain
DJ: Dirt jump

  Skal du med os?

De Brede Planker tilbyder nu både mountainbike ferie i Morzine, Frankrig og en e-mountainbike ferie i Chamonix, Frankrig
Morzine er beliggende i Portes Du Soleil, hvor der er et ekstremsportsmekka at finde. Der er hele 650 kilometers stier og 12 bike parks. I Morzine er der mulighed for at prøve forskellige mountainbike-discipliner, blandt andet; downhill, dirt jump, freeride, og all mountain. Efter en lang dag på cyklen, er der afslapning og hygge i den idylliske, traditionelle franske by. Området byder på andre sportsgrene, som Gokart, Ziplines, klatring, hydrospeeding og mange mere.

Vores Mountainbike tur til Chamonix varer 3 dage, hvor du får mulighed for at udforske Mont Blanc på både den franske, schweiziske og italienske side – den første nat overnatter vi i sovesal på bjerget og den næste på hotel på bjerget. Du kommer til at opleve små idylliske bjerglandsbyer, naturskønne områder, klippehuler, legendariske gletsjer og ikke mindst udfordrende men tilgængelige Mountainbike ruter. Vi kører på E-Mountianbikes som gør turen op en smule lettere og du behøver ikke at være i super form inden afrejse, dog anbefaler vi at du har en smule erfaring med at køre Mountainbike.

For os, er det vigtigt at der er fart og adrenalin på ferien, men samtidig ikke glemme hyggen efter dagens mange timer på cykel.

Skal du med og udforske bjerget på to hjul;)

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser