Rejs alene på ferie | Marokko surf camp

Af De Brede Planker

Vi trænger vist alle til at komme ud og se noget andet end vores eget lille smukke land når verden åbner op om ikke så længe…. Tag din ven under armen eller måske prøv noget nyt og tag afsted helt alene.

Alene på ferie

Der er mange måder at rejse på og det er vist ingen hemmelighed hvad vores foretrukne er. Vi elsker en aktiv ferie og nu hvor sommeren står for døren, kan vi kun anbefale at komme afsted på en surfferie. Den fornemmelse man får når man fanger en bølge første gang kan nærmest ikke beskrives, man føler sig på toppen af verden og heldigvis fortsætter denne følelse hver gang man er på vandet… At finde balancen og teknikken kan alle lære, hvis man har en god surf instruktør – så får du hurtigt styr på boardet.. Det sværeste er at læse bølgen og ramme den helt perfekt, men det er også det der gør surfing så fantastisk. Om du er nybegynder eller øvede, så er der altid forskellige levels i vandet som gør at du føler dig udfordret hver gang.

Surf kulturen er også ret speciel, men på den ret fantastiske måde. Man møder en masse ligesindede som ligesom dig er tosset med vand og man oplever heldigvis, at de fleste surfere (også de øvede) gir plads til dig i vandet og man føler sig hurtigt som en del af kulturen..

Vi har surf camps mange forskellige steder rundt omkring i verden, men vores allermest populære er Marokko. Både fordi det er billigt at leve der, men også ret tilgængeligt og billigt at komme dertil med fly. Vores Surf Camp ligger i den lille by Tamraght, et virkelig hyggeligt sted hvor man ret hurtigt kommer til at føle sig en del af en stor familie.

De fleste på vores surf camps rejser alene – både fordi det måske ikke passede med vennerne eller familien at tage afsted på samme tid, men de fleste gør det også fordi det er en anderledes måde at rejse på. Når man rejser alene afsted, så kommer man ret hurtigt i snak med andre og får helt andre oplevelser end ventet. Og det er det som vores surf camp kan og surf kulturen generelt. Man kommer hurtigt til at føle sig som en del af den lille surf familie på vores camp.

Hver dag bliver der arrangeret surf undervisning, hvor vi i samlet flok tager til den strand med de bedste bølger. Hele dagen er vi på stranden og sørger for at smøre madpakken efter morgenmaden, som vi kan spise på stranden. Der er masser af pauser i løbet af dagen til at sole sig hvis man har lyst til det og der er nok mulighed for at købe frisk frugt og få serveret marokkansk mynte the på stranden. Efter en god lang dag tar vi tilbage til campen, hvor man kan slappe af på vores tag terrasse, spille spil, gå en tur i den lille by eller deltage i yoga undervisningen.

Aftensmaden bliver kokkereret af de lokale på campen og buffeten er kulinarisk lækker;) Vi sidder ved langborde og spiser og hyggesnakker om dagens surf og der er altid en go stemning… Efter aftensmaden bliver der vist billeder fra dagens surflektion og det er ret sjovt at se sig selv på boardet og lige få et godt råd med på vejen.

Om aftenen ender det tit med musik og sang på altanen, surf instruktørene og personalet på campen er ikke bleg for at hente deres instrumenter frem og gi et nummer.

Er det så usikkert at rejse til Marokko alene? Alle har vel læst den forfærdelige tragedie der skete dernede med to piger der trekkede i Atlas bjergene og man bliver selvfølgelig forskrækket over at der er så ekstreme typer i landet – men det vil der altid være, ligemeget hvor man befinder sig i verden, desværre. Nu har vi rejst meget i Marokko og de lokale er noget af det sødeste og mest serviceminded folkefærd vi nogensinde har mødt. De er meget stolte af deres land og gør deres ypperste for at vi føler os velkomne. Desværre sker der onde ting i verden og desværre skete det også i Marokko…

Når du ankommer til Agadir lufthavn, så sørger vi for at hente dig i lufthavnen og kører dig direkte til den lille by Tamraght. Det vil sige du er aldrig alene og altid i gode hænder. På selve turen er vi altid samlet, også hvis man har lyst til at tage til smukke smukke Paradise Valley og bade, som ligger en times kørsel væk – så gør vi det sammen. Nogle vil gerne ind til Souk´en i Agadir og sådan en tur arrangerer vi også sammen.

Når surfferien er slut, sørger vi for at køre dig direkte i lufthavnen, så du aldrig er på alene-hånd og får taget en god afsked…

Har du mod på at rejse alene eller tage din bedste ven under armen, så læs mere om vores surf camp i Marokko her.