Surf kulturens historie

Af DBP Adventures

Surfingens rødder går helt tilbage til den antikke kultur på Hawaii. Dengang var surfing en stor del af samfundet og var en del af diverse ritualer, sange og historier.

Surfingens rødder går helt tilbage til den antikke kultur på Hawaii. Dengang var surfing en stor del af samfundet og var en del af div. ritualer, sange og historier. ”Han Nalu” eller ”wave sliding” blev betragtet som “the sport of Kings ” og spillede en stor rolle i den sociale struktur. Kongerne brugte ofte surfing for at opretholde status quo og reserverede de bedste boards og surf steder udelukkende til dem selv.

 

I 1700-tallet var der nogle kulturelle sammenstød mellem europæiske missionærer og  kongerigerne på Hawaii. De europæiske missionærer overtog, og begyndte at bestemme på Hawaii-øerne i slutningen af ​​1700-tallet. De forbød alle former for sjove aktiviteter, herunder også surfing. Derfor blev surfing næsten glemt i mere end 150 år. I begyndelsen af ​​det 20. århundrede var der kun en håndfuld indfødte ”wave slideres” tilbage på kysten af ​​Stillehavs paradiset. Man må konstatere at surfingens samfundsstatus og betydning var i kraftigt forfald.

Heldigvis var en af ​​disse surfere “Duke Kahanamoku” en stor vandhund, hvis svømmefærdigheder bragte ham rundt i verden for at konkurrere. Mens han besøgte Californien i 1912 og Australien i 1914 demonstrerede han kunsten at surfe på en af de lokale strande. Der blev lagt mærke til Duke og han blev meget populær samtidigt med surfingen. Senere blev Duke surfingens første ambassadør.

 

Hurtig kendskab til surfing

Efter en langsom ekspansion op gennem 20’erne 30’erne og 40’erne spredte surfkulturen sig hurtige i slutningen af ​​1950’erne. Det skyldes til dels de amerikanske soldater, som var stationeret på forskellige militærbaser i fjerne verdenshjørner. Endelig i 1960’erne, gik surfing fra at være en undergrunds kultur til at blive en mainstream-aktivitet. Nu gik det stærkt og surfing begyndte at sprede sig fra det sydlige Californien til resten af ​​verden. Surfing blev også udbredt via musik, som Beach Boys og Dick Dale og film som “Gidget” og “The Endless Summer”. En busket blond frisure og stribet skjorte er stadig set som “surf mode” og kommer fra den californiske surfers garderobe.

Indenfor de sidste 40 år, er der sket en eksplosion for kendskabet til surfing. Flere og flere mennesker fra hele verden er blevet tiltrukket af spændingen, ved at “glide over vandet” hvert eneste år. Lokale konkurrencer har udviklet sig til, at være verdensomspændende ture, som sendes live på tv og via internettet.

I dag er der mange nye surfere, som rejser verden rundt, for at surfe. Samtidigt bliver der stadig fundet nye surf spots, på de mest uventede lokationer.

 

Uanset om vi surfer for at holde os i form, møde nye mennesker eller som et adrenalinkick er følelsen den samme som, da de hawaiianske konger gled over vandet. Vi nyder det til fulde.

Go join the fun.