Undervisning i offpiste

Af De Brede Planker

Danskere er vilde med at stå på ski, og skiferien er igennem de sidste mange år blevet prioriteret meget højt for mange tusinde danskere. Det samme gør sig gældende for skiløb i offpisten.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Danskerne er begyndt at tage offpiste kursus

Offpiste kursus 

Danskere er vilde med at stå på ski, og skiferien er igennem de sidste mange år blevet prioriteret meget højt for mange tusinde danskere. Undersøgelser siger at op mod 500.000 danskere tager afsted på skiferie hvert år. Egentlig et ret højt tal når man tænker på, at vi kun er lidt over 5 mio, i Danmark og vi bor i et land uden nogle bjerge. Den store danske interesse for skiløb, synes jeg personligt har hjulpet på det generelle danske skiniveau. Man ser flere danskere som er virkelig dygtige til at stå på ski. Flere danskere står hurtigt og i bedste skilærerstil ned af pisterne, laver flotte tricks i snowparken og søger endda ud i offpisten i den dybe sne, eller tager et offpiste kursus.

Offpisten det nye hit

At stå på ski i offpisten er måske den bedste følelse i verden. Det er næsten ubeskriveligt hvordan det føles når man står ned af en bjergside, i helt uberørt nysne sammen med et par andre af sine gode venner. Når man først har prøvet det en gang, så vil man bare have mere og mere. Mange vælger, efter de har stiftet bekendtskab med offpisten, at forsøge at komme længere og dybere ud i offpisten, der hvor man er sikker på der ingen andre turister er. Folk begynder at hike, randoneere, dyrke heliski eller catski for at komme ud til den bedste offpiste. Folk er blevet afhængige af offpisten, men på den gode og sunde måde 🙂

Når man første gang har haft succes med at stå lige ved siden af pisten, og så småt mærker offpiste afhængighedsfølelsen, er det vigtigt man stopper op og tænker sikkerhed! For selv om at offpisten måske er verdens fedeste følelse, og virker trykt, er der et par offpiste sikkerhedsregler man skal tage højde for.

De Brede Planker har lavet en liste over de fem vigtigste råd, til når du skal ud i offpisten. Download følgende dokument for at læse dem. I dokumentet får du samtidigt en rabatkode på 5% til din næste offpiste tur med De Brede Planker, gældende for vinteren 2016.

Har du lyst til at læse endnu mere om sikkerhed i offpisten, kan vi anbefale følgende bøger og artikler:

Offpiste guide

Når man bevæger sig væk fra de traditionelle skipister, og ud i offpisten, er det altid en god ide at have en offpiste guide med. En offpiste guide er uddannet og ikke mindst stedkendt, og ved hvordan sneen er. Desuden hvordan sneen har udviklet sig hen over vinteren. Offpiste guiden leder gruppen rundt i terrænet på de mest forsvarlige nedfarter, så risikoen for et lavineuheld er så lille som muligt. Desuden er offpiste guiden ALTID bedre til at finde den gode og uberørte offpiste, end en selv. En rigtig god grund til at booke en bjergguide 🙂

Offpiste kursus og bjergguide med De Brede Planker

Hos De Brede Planker har vi specialiseret os i at arrangere catskiture i offpisten. Til vinter er det allerede den sjette vinter med catski. Catski er en form for heliski, men i stedet for at anvende en helikopter til at komme op på toppen af bjerget, anvendes et ombygget bæltekøretøj kaldet en ”cat”. Med de såkaldte cats bliver man kørt rundt i det enorme bjergområde, og står offpisteski hvor der ingen andre mennesker er.

Et par uger hen over vinteren bliver der arrangeret de såkaldte udviklingsture, hvor der udover bjergguider også er en højtuddannet dansk skilærer med på turen. Han underviser i hvordan man bliver bedre til at stå på ski i offpisten.

På ankomstdagen giver bjergguiderne og skilæren gruppen et kort offpiste kursus, så alle i gruppen har en basisviden omkring offpiste sikkerhed. Vi gennemgår hvordan udstyret fungerer, går igennem de forskellige procedurer ved et uheld, og ikke mindst øver med sikkerhedsudstyret, så vi ved hvordan det fungerer.

Turene er blevet arrangeret for at give personer, som godt kunne tænke sig at lære eller blive bedre i offpiste, mulighed for rigtigt at komme igang. Kombinationen med instruktion, kort offpiste kursus og en hel uges skiløb i offpisten, giver gæsterne en fantastisk god fornemmelse og basisviden for offpiste skiløb.

Man behøver ikke at være en erfaren offpiste skiløber for at deltage på udviklingsturen. Kravet er at man kan komme ned fra alle pister, og man som minimum har prøvet at stå i det opkørte sne, ved siden af pisten. På destinationen har vi alt sikkerhedsudstyr, så hvis du ikke har dit eget udstyr kan du frit låne udstyret turen igennem.

Er en offpiste tur med undervisning og offpiste kursus evt. noget for dig? Så book eller få mere info via. følgende link.

Se den lækre film fra en af vores udviklingsture nedenfor 🙂

 

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Engelberg
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
La Grave