Dine rettigheder i forbindelse med Covid-19. Kort fortalt 😉

Af DBP Adventures

Det kan være svært at overskue forsikringer generelt og rettigheder i forbindelse med Covid-19, som jo er en helt ny situation for os alle – derfor prøver vi at forklare det kort.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Vi er medlem af rejsegarantifonden og det gør først og fremmest at du er 100% dækket økonomisk, hvis det utænkelige skulle ske, at vi rammes af en evt. konkurs.  Derudover er det også aktuelt i en Covid-19 situation, hvis landet du skal rejse til kommer i orange eller rød zone.

Rejsegarantifonden dækker altså ved konkurser og Covid-19, hvis du har købt en pakkerejse.

Hvornår kalder man det så en pakkerejse?

En pakkerejse er sammensat af minimum to af følgende rejseydelser:
– Transport
– Logi
– Turistmæssig ydelse (herunder surf, ski aktiviteter mv.)
– Billeje

Dvs. når du har købt en pakkerejse hos os (logi og turistmæssig ydelse, som alle vores rejser indeholder) er du berettiget til dækning hvis følgende sker:

Konkurs:
– Er du på ferie på konkurstidspunktet, sørger rejsegarantifonden for din hjemtransport.
– Er du endnu ikke rejst, får du det indbetalte beløb for ferien tilbagebetalt. Det er dog eksklusiv eventuelle tilkøb af forsikringer.

Covid-19:
– Befinder du dig i et land der ender i rød zone i forbindelse med Covid-19, sørger rejsegarantifonden for at transportere dig hjem.
– Ender din destination i rød eller orange zone fra 14 dage før afrejse og frem til afrejsedagen, kan du få alle pengene retur eller få et tilgodebevis.

 

“Normalt kan man IKKE få pengene tilbage eller et tilgodebevis, hvis man har bestilt rejsen imens landet er i orange eller rød. Det vil vi gerne tilbyde vores gæster at man kan. Derfor kan du trygt bestille til evt. NordMakedonien, Canada, Portugal og ja alle vores destinationer”

Følg med i udenrigsministeriets rejsevejledninger her.

 

Hvad med flybilletten?

Er du lidt usikker på flybilletten, så kan du bestille din flybillet igennem os og på den måde være dækket af ”pakkerejse” garantien. Det er ikke den billigste løsning – men det er en mulighed, så du er sikker på at få pengene tilbage hvis landet du skal rejse til, ender i orange eller rød zone.
Ellers kan vi anbefale at booke direkte hos flyselskaberne i stedet for at bruge rejsesider. Det kan gå hen og blive en kompliceret affære, når der er en ekstra aktør i midten.

 

Ring eller skriv endelig hvis du har spørgsmål;) 
Telefon +45 3160 0407 eller rejsmed@debredeplanker.dk