Maldiverne – En unik ferie i paradis

Af De Brede Planker

Vandet er klart og azurblåt med masser af farverige fisk, sandet er hvidt og du ville kunne se en solnedgang, som du aldrig har oplevet før. Derudover er der fantastiske surfspot, derfor sprænger Maldiverne alle rammer for den perfekte ferie for os.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Maldiverne et tropisk paradis

Mange steder rundt om i verden, bliver man lokket med billeder af hvide sandstrande, blå himmel, grønne palmer og klart azurblåt vand, men oftest bliver disse billeder ikke indfriet med den virkelighed man møder på destinationen. Maldiverne er dog et af de få steder i verden, der indfrier ALLE løfter om en ferie i paradis.

Book Maldiverne.

Maldiverne er et tropisk paradis med krystal hvide sandstrande, grønne palmer og et evigt klart, blåt hav.  Det lille ørige ligger sydvest for Sri Lanka og Indien.

Maldiverne består af 26 atoller med i alt 1190 øer, hvor kun 200 af dem, er beboet. De fleste øer er meget små og måler mindre end et par kilometer i længden og man ville nemt kunne gå rundt om dem på en halv time.

Øerne ligger typisk i laguner, der er omgivet af kilometervis af koralrev. Maldiverne har ikke rigtig nogle byer udover hovedstads øen Malé, så derfor skal man ikke forvente shopping i lange baner eller et frodigt natteliv. Maldiverne er stedet man tager hen, for at slappe af, nyde vandet, sole sig, surfe, snorkle og ellers bare nyde hinandens selskab.

Maldiverne bør derfor i al dets skønhed være allerøverst på “bucketlisten”, når det næste eventyr skal planlægges.

Atollerne

Maldiverne består af en 26 atoller. En atol er resterne af en nedsunket vulkanø, der er blevet omkranset af koralrev. Atollens koraller sidder på toppen af den uddøde vulkan. Det gør, at atollerne ligner en cirkel af land med en lavvandet lagune i midten.

Hver atol er dannet på en skarp højderyg, som beskytter øerne og koralrevet for både vind og store bølger fra det Indiske Ocean. Denne højderyg er med til at give et klart turkisblå vand, der har en suveræn sigtbarhed, hvilket er fantastisk når man skal snorkle og opleve koralrevets hemmeligheder.

Indersiden af atollerne byder typisk på lavt og roligt vand med en svag brise, mens ydersiden byder kraftigere vinde,  derfor er maldiverne det ultimative surf paradis, da der er bølger til alle slags niveauer. 

Det maritime mekka 

På mange af øerne tager man blot sine svømmefødder og snorkel på og går få meter ud fra kysten. Koralrevet ligger lige udenfor og venter kun på at blive udforsket. 

Maldiverne har et af verdens mest avancerede økosystemer, hvor man blandt andet kan finde 187 forskellige slags koraller og 1.100 forskellige slags fiskearter og andre dyrearter.

Derfor vil der under havoverfladen åbne sig en eventyrlig og farvestrålende verden af smukke koraller og sære fisk i alle regnbuens farver. Der vil også være mulighed for at se og svømme med både delfiner, skildpadder, rokker og ufarlige hajer, og som et af de eneste steder i verden, så kan der være mulighed for at svømme med hvalhajer. 

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

UNIK SURFREJSE TIL MALDIVERNE 

Som et af de eneste danske rejsebureauer tilbyder DBP Adventures den ultimative “bucket list” tur til maldiverne, med alt hvad surf hjertet begærer.  Vi giver dig mulighed for at opleve maldiverne fra et helt andet perspektiv, nemlig fra dækket af en 90 fods luksuriøs båd, hvor man spejder ind mod de smukke øer med et vindpust i håret.

Båden vil sejle rundt imellem de mange smukke øer i det azurblå hav og finder de bedste bølger hver dag, så man kan komme ud og surfe – og så får man også mulighed for at få sand mellem tæerne, når der lægges til ved de mange smukke øer med hvide sandstrande og små fiskerbyer.

Det der er fedt ved at bo på en stor båd, er at båden giver en mulighed, for at sejle til forskellige surfe lokationer, hvor der vil være forskellige bølger som man kan komme ud og surfe på. Man kommer derfor til at opleve meget mere af, hvad maldiverne har at byde på,  fordi man sejler rundt mellem de forskellige øer og derfor ikke er sat fast på et resort på en lille ø.

Man kan også være så heldig, at opleve livlige og legesyge delfiner, når man sejler rundt mellem øerne.

Ophold på båden

Båden indeholder 7 kahytter alle med eget bad og toilet, dette giver mulighed for at der kan være 14 personer på båden. Båden har også et kæmpe soldæk, hvor der er rig mulighed for at slappe af og nyde udsigten. Der er også et lounge område foran på båden og et spiseområde bag i båden. Der er selvfølgelig også en bar, hvor der kan købes cocktails og øl i lange baner.

Til båden er der tilkoblet en kaptajn, og en kok der vil kræse om en og tilberede nogle lækre lokale retter, så man virkelig smager på maldiverne.

Der vil også være tilkoblet et par tjenere og selvfølgelig kommer en af Danmarks bedste surfer Emilie Uttrup med, som surf guide.

Snorkling og fiskeudstyr vil være ombord på båden og derudover har båden også et Tv, en dvd afspiller samt et musikanlæg.

Fællesskab

Man bor som sagt 14 personer på denne både. De fleste er enten rejste alene eller som par på denne tur. Men fælles for dem alle er at de er meget åbne og positive, og ivrige efter at lære hinanden at kende og få det meste og bedste ud af turen.

Du kommer til at dele bølger, måltider og en masse stunder sammen med resten af gruppen. Derfor kommer man hurtigt til at føle sig hjemme på båden, samtidig med der bliver skabt en familiestemning og et fællesskab ombord, og man får derved skabt en masse UFORGLEMMELIG minder sammen!

Fleksibilitet er et must

Vi har udover vores store båd også lejet en Dinghy (en lille gummibåd) og Dhoni (en fiskerbåd). Disse 2 både giver mulighed for at sejle hen til forskellige surfing spots eller giver en mulighed for at man kan dele sig op, hvis der en dag er nogle der vil snorkle og nogle andre der vil besøge en ø.

Dette er med til at give en kæmpe fleksibilitet for hele gruppen og gør at alle kan få opfyldt deres behov eller ønsker og være med til at bestemme hvad man egentlig har lyst til at lave på den pågældende dag.

Surfing niveau

På denne tur får man ikke  surfing lektioner, man bliver mere guidet til hvor de fede bølger er og selvfølgelig skal gruppen nok hjælpe hinanden, hvis man har brug for lidt hjælp og guidning.

Det er en fordel man er let øvet og har prøvet at surfe før, ikke fordi man behøver være super dygtig, men man skal bare have lidt styr på de basale tekniker der er i surfing.

Der vil være mange forskellige niveauer i gruppen, så det er derfor fedt, vi har vores Dinghy og Dhoni både. Dette giver mulighed for at kunne dele gruppen op efter niveau, så dem der vil fange de svære bølger kan gøre det og dem som måske vil have de lidt mindre bølger har mulighed for det.

På turen får man derfor rig mulighed for at udvikle sit surfing niveau til nye højder, da man er ude og surfe 2-3 gange om dagen.  Man har derfor mulighed for at prøve en masse forskellige bølger i forskellige sværhedsgrader.

Aktiviteter udover surfing

Når man ikke er ude at surfe, snorkle eller på ekskursion til en af de mange øer, så vil man have mulighed for at spille en masse spil eller fiske fra båden af i aftentimerne. Der findes mange sjove og store fisk i havene ved Maldiverne, så er der rig mulighed for at få en fisk på krogen. Man kan også sidde og nyde en øl på soldækket mens man ser en fantastisk solnedgangen.

Så alt der skal gøres på denne tur,  er at se de endeløse hvide sandstrande, bade og surfe i det azurblå vand og bare nyde den luksus, som Maldiverne kan tilbyde. 

Er det noget for dig?

Hvis du tænker det lyder som en fed oplevelse, men surfing ikke lige er dig, så behøver man ikke tage med på denne tur kun for at surfe. Der er rig mulighed for at lave en masse andre aktiviteter, alt efter hvad man selv har lyst til!

Der er også mulighed for, hvis man er en stor gruppe venner eller familie, som godt kunne tænke sig at leje båden, så kan vi godt sammensætte en unik specialdesignet tur kun for jer! 

Har du spørgsmål – Så ring til os!

+45 31 60 04 07

Eller send os en e-mail

rejsmed@debredeplanker.dk

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Fakta om Maldiverne

Vejret:  Maldiverne har et tropisk klima så derfor er der en masse sol og varme dagtemperaturer der gennemsnitlig ligger på 30 grader året rundt. Nætterne er også dejlige lune, de ligger i gennemsnitlig på 27 grader.

Det eneste der kan komme i vejen, når man rejser til Maldiverne er hvis man rejser i regnsæsonen, hvor der falder monsunregn. Monsunsæsonen løber fra maj til november, hvor det regner mere end resten af året. 

Monsunen består typisk af hårde, men korte regnskyl, særligt på de sydligste øer. Solen skinner dog stadig meget og det er stadig også rigtig varmt.

Vandtemperaturen i det krystalklare vand ligger i gennemsnit på 28 grader hele året rundt.

Tidsforskel:  Maldiverne er 4 timer foran dansk tid om vinteren og om sommeren er Maldiverne 3 timer foran dansk tid.

Hovedstaden Malé:  Malé er hovedstadsøen, hvor den internationale lufthavn ligger. Fra lufthavnen vil du tage en båd eller et vandfly, videre til din destination. Byen har 83.000 indbyggere og den kan rent fysisk ikke blive større. Alle øens kvadratmeter er blevet fyldt helt ud med bygninger, smalle gader og parker. Malé er kendt for sine moskeer og farverige bygninger.

I Malé vil man opleve en afslappet atmosfære med markeder, hyggelige parker og masser af liv.

Rundt om hovedstadsøen Malé vil man kunne se en masse små både og tankskibe, der fragter mad, drikkevarer og andre varer, da man kun kan producere få fødevare og tekstilvare, Derfor er prisniveauet også relativt højt.

Befolkning:  Maldiverne har et befolkningstal på 392.000 tusind. 

Når du ankommer til maldiverne, så vil du møde en imødekommende befolkning, der altid har et smil på læben og et glimt i øjet. De går meget op i at være servicemindet og de er generelt meget venlige af natur.

Maldiverne er en lille muslimske nation, hvor størstedel af befolkningen primært beskæftiger sig med fiskeri, søfart og den voksende turisme.

Sprog:  Der tales sproget Dhivehi på maldiverne, som er nær beslægtet med singalesisk. Engelsk er dog også meget udbredt, så derfor taler størstedelen af befolkningen på maldiverne også engelsk.

Sikkerhed:  Maldiverne betragtes som en af de sikreste rejsedestinationer i verden.

Valuta:  Valutaen på Maldiverne hedder Maldiver Rufiyaa(MVR). Dog er det også muligt at betale med amerikanske dollars og Euro på de fleste resorts og steder.

Rejseadapter:  Når du skal til maldiverne, så er det en god idé at medbringe en rejseadapter. Man bruger 220 volt, og det anbefales derfor at der medbringes en adapter, som passer til stikkontakterne i Storbritannien (UK-elstik) og USA (A-elstik), da maldiverne har de samme stikkontakter som disse lande.

Du kan finde rejseadapter til maldiverne her.

Visumforhold og indrejsekrav:  Når du rejser til maldiverne, så skal dit pas være gyldigt i mindst seks måneder fra hjemrejsedatoen fra Maldiverne. Der kræves ikke visum for danske statsborgere på ophold under 30 dage i Maldiverne.

Indrejsekrav og visumregler kan ændres med kort varsel, du kan derfor tjekke de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade

Værd at vide:  Maldiverne er et muslimsk land. Så når du rejser til maldiverne, så er det ikke tilladt at indføre svinekød, alkohol og religiøse symboler. Det er heller ikke tilladt at indføre aviser/blade/litteratur med letpåklædte motiver.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Kvindelig surfer der har fanget en bølge
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Maldiverne