Tag med på roadtrip langs The Powder Highway

Af DBP Adventures

Champagnepudder og verdensklasse offpiste skiløb i Canada´s Rocky Mountains

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

The Powder Highway ligger dybt i hjertet af British Columbia, Canada og er en rute der tager dig direkte fra et verdensklasse skiområde til det næste. I alt 8 skiområder, som alle kan noget forskelligt, men som alle har den Canadiske vildmarks charme, champagnepudder og fuldstændig fantastisk natur. Den helt igennem ultimative Roadtrip for den ægte sneelsker, uanset om man er til ski eller snowboard.

Det er ikke for sjovt at det bliver kaldt for The Powder Highway, hvert år får områderne nemlig i gennemsnit over 10 meter sne. Sneen er typisk mere tør og luftig end den vi kender fra Alperne. Det bliver også kaldt for ”champagne powder” (puddersne)
Book The Powder Highway

off-piste

Igennem de sidste 5 år har vi arrangeret roadtrips til vores yndlings skiområder langs The Powder Highway og det gør vi selvfølgelig igen i 2022. På vores roadtrip langs The Powder Highway kommer vi til at stå i skisportsstederne:

  • Fernie Alpine Resort
  • Kimberly Alpine Resort
  • Whitewater Ski Resort
  • Måske en afstikker til Red Mountain Resort (alt efter sne forhold)
  • Revelstoke Mountain Resort
  • Lake Louise Ski Resort

Vi besøger 3 af de samme områder som i de tidligere år, men har også spottet to nye områder, som vi gerne vil dele med jer. Vi har opgraderet hotellerne vi bor på og ikke mindst transporten rundt langs The Powder Highway. Vi har teamet op med en lokal bjergguide, som både sørger for vi kommer godt rundt på landevejene, men også i bjergene. Bjergguiden sørger for at vi får den ultimative offpiste oplevelse, da han ved fra dag til dag, hvor vi finder de bedste offpiste nedfarter.

Bliver vi flere end 6 personer, så kommer vores egen danske erfaren skiinstruktør og bjergguide, også med. I alt er der plads til max 12 personer på turen. Både den lokale bjergguide og vores danske har 100% styr på sikkerheden og sørger for at I føler jer trygge på bjerget.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Skiområderne på vores rundtur på Powder Highway får i snit mellem 6,5 m og 15 m sne og vi har udvalgt, for os, de bedste ski områder. Vi har udvalgt 4 (måske 5) for at maksimere skiløbet og minimere køretiden. Vi vil gerne have det meste ud af vores rejse til Canada og at vi får den bedst mulige Powder HIghway oplevelse.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Oplev The Powder Highway:

Vi elsker naturoplevelser og Canada har for os altid stået højt på vores ”bucket ”list, simpelthen fordi vi mener at Rocky Mountains er et af de bedste bjergkæder til offpiste i verden.

Tag med i 11 dage rundt i minivan til vores absolut yndlings offpiste områder i selskab med en gruppe ligesindede pudderentusiaster. Mange vælger at rejse alene og flere kender hinanden i forvejen. Vi bliver hurtigt sammentømret som en gruppe og det er altid rigtig hyggeligt at være afsted.

Vores rejse begynder i  Calgary lufthavn hvor vi alle mødes, hvorefter vi tager direkte til Fernie, hvor vores roadtrip starter. Fernie, der med fem verdensklasse bowls, naturlige hot springs, og endeløst fascinerende bjergnatur, er ved at blive et af Nordamerikas mest populære skisportsområder. Fernie får op til 11 meter sne om året og har skiløb for alle niveauer, både præparerede pister og dyb sne. Størstedelen af pisterne er under trægrænsen. Derudover er Fernie en hyggelig by med livlig afterski. Fernie er endnu ikke overrendt, så der er god plads på pisterne.

Efter en god dag i bjergene i Fernie, tager vi afsted til Kimberley som er et nyt område vi har tilføjet til vores roadtrip.

Kimberly er en hyggelig lille afslappet by og området er meget undervurderet efter vores mening. Der er ikke så mange mennesker som på de mere populære områder og stedet kan godt føles lidt afsides, hvilket er perfekt for os som gerne vil have bjerget for os selv. Kimberly har 80 nedfarter, et drop på 752 meter og altid god sne og lidt flere solskinsdage end nogle af de andre områder. Og så er der aldrig kø ved lifterne

WhiteWater ved Nelson er næste stop. Det er en sjov hippie by, der er kendt som et “Nirvana” for alle offpiste fanatikere, og et “must do” skiområde. WhiteWater er heller kendt for ikke at have så mange gæster, så man har alt offpiste for sig selv. Alt efter sneforhold og hvad bjergguiden vurderer, så tager vi måske en afstikker til den gammel mineby Red Mountain. Området er kendt for deres varieret terræn, alt sammen nedenfor trægrænsen.

Turen går nu videre til Revelstoke der ligger i 512 meters højde, men har højeste punkt i hele 2.225 meter. Revelstoke er kendt for sine ikke præparerede “bowls”, som er optimale for offpiste hungrende skiløbere & snowboardere. I Revelstoke er der mulighed for både heli-ski og catskiing, hvis du vil gå den ekstra mile efter adventure. Skriv til os og hør mere om priser på rejsmed@debredeplanker.dk

Sidste stop er Lake Louise, som er kendt for sit fuldstændig overvældende flotte landskab. Der falder årligt over 10-12 meter sne. Her er stejle pister, pukkelpister, store pudderbowls og store drop, alt sammen dækket af det lækreste champagnepudder. Det er også i Lake Louise at mange af de store ski konkurrencer bliver afholdt.

Herefter går turen igen mod Calgary.

Se videoen fra vores tur i 2019

Hvordan fungerer offpiste i Canada?

Offpiste i Canada er ikke som du kender offpiste fra alperne. I Canada differentierer man mellem in-bounds og out-bounds. In-bounds dækker et helt område, piste såvel som offpiste, som bjergguider sikrer for laviner hver dag. Out-bounds er uden for det område hvor bjergguiderne sikrer. Vi vil hovedsageligt stå på offpiste nedfarter indenfor in-bounds områderne.

Den klare forskel mellem in-bounds og out-bounds gør at offpiste og champagnepudder er tilgængelig for skiløbere og snowboardere på alle niveauer. En af de mange fordelve ved at tage til Canada.

Er du i tvivl om hvilken offpiste rejse der passer til dit niveau, så tag et kig på vores blogindlæg, der gør dig lidt klogere på hvilken rejse du skal vælge.

roadtrip-by-bjerge

Hvad er champagne pudder?

Rocky Mountains er kendt for deres champagne pudder og navnet kommer sig simpelthen af de store mængder sne der kommer hvert år. Sneen har et meget lavt vandindhold, der gør at sneen er ekstrem let, tør og løs og bliver til den lækreste puddersne.

Er Canada noget for dig?

Vores offpiste roadtrip i Canada er for dig, der gerne vil stå i den kendte canadiske champagne sne og opleve nogle af Canadas sjove og lidt anderledes skisportssteder og hunger efter adventure. Hvis du allerede nu er overbevist om at vores Canada offpiste roadtrip er noget for dig, kan du læs meget mere her om de praktiske detaljer vedrørende rejsen til Canada og se fede billeder fra The Powder Highway.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
roadtrip
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
roadtrip-by-bjerge