Find din ønskede rejse

Oplev adrenalinkicket på mountainbike med DBP Adventures... Læs mere

Kom helt tæt på naturen og oplev en action præget mountainbike ferie med DBP Adventures

Vi er vilde med bjergene og har helt fra den spæde start tilbudt off-piste oplevelser i hele verden. Vi vil dog gerne kunne fortsætte med at tilbyde unikke oplevelser i bjergene hele året og har været på jagt efter unikke mountainbike oplevelser til dig der vil have et unikt aktivt eventyr.

Mountainbike er for dig, der elsker at være tæt på naturen og samtidigt vil have en action præget oplevelse, hvor adrenalin niveauet kommer helt op, men det er også for dig som elsker naturen og gerne vil udfordre dig selv med unikke mountainbike spor og nyde naturen.

Fantastiske mountainbikespor i Portugal, Østrig, Italien og Nordmakedonien:

Vi har fundet de helt perfekt destinationer i Portugal, Italien og Nordmakedonien og Østrig hvor der er mountainbikeruter for både øvede og begyndere. Hvad end du er til teknisk krævende single-tracks, der snor sig ned langs bjergene, eller store brede stier, hvor der ikke er store krav til teknisk snilde, så har vores destinationer det du leder efter!

E-mountainbike i Nordmakedonien

Efter mange år i Makedoniens smukke bjerge med brædder under fødderne, har vi nu arrangeret en e-mountainbike ferie i sommerperioden. Makedonien byder på fuldstændig fantastisk natur, som danner rammerne for de helt ideelle mountainbike forhold. Vi kører rundt i Makedoniens bjergene, besøger de lokale, oplever den fantastiske gastronomi og sover på hyggelige og charmerende hoteller rundt om på bjerget og i dalen.

På vores ture kører vi blandt andet i Mavrovo National Park, Galicica National Park, Jablanca bjerget og Vodno Bjerget. E-Mountainbike i Makedonien er for dig, der er vild med naturskønne oplevelser og gerne vil have bjerget for dig selv.

Finale Ligure, Italien

Tilbage i 80’erne var Finale Ligure kendt som et klatrings mekka, i dag er det ifølge Red Bull på top 5 over verdens bedste mountainbike destinationer og så er det et af de få steder i verden, hvor MTB sæsonen og de udendørs aktiviteter varer næsten hele året.

Final Ligure har et fantastisk landskab, med skrænter, klippetoppe og dybe dale som er populære blandt lokale fritidsentusiaster. Der er mange hundrede kilometer mountainbikeruter og ikke mindst et utal af aktive oplevelser.

Vi arrangerer både udviklingsuge med vores lokale bjergguide Louise Paulin som også er Enduro World Series (EWS) racer og 2019 master world champion – men også mountainbike ferie for hele familien.

Madeira, Portugal

Tag med på en mountainbikeferie på Atlanterhavets Hawaii – her er udfordringer for alle uanset om du er til XC/trail eller Enduro/freeride.
Hvis du er til MTB spor i særklasse med nedfarter på op til 1818 højdemeter så er mountainbike på Madeira lige noget for dig.
Frodige bjerge, hvor man kører på mountainbike i junglen med lianer og store bananpalmer på helt røde spor gør oplevelsen helt unik.

Madeira byder også på lange strande med udsigt til de grønne bjerge, som ligner Napali bjergene på Hawaii – en dukkert i Atlanterhavet, efter en dag på sporene, er iøvrigt et must.

Vi bor i hyggelige lejligheder i byen Caniço tæt på havet. Her er mulighed for cykelvask og aflåst cykelopbevaring. Derudover er der et stort udvalg af hyggelige restauranter i nabolaget. Hovedbyen Funchal er lige om hjørnet, hvor den gamle bydel er et besøg værd.

Saalbach, Østrig

De østrigske bjerge er bestemt ikke kun forbeholdt vinterens skiløbere – vi bruger dem året rundt!
Her er mulighederne uendelige, uanset om du er begynder, eller erfaren på mountainbike og måske endda har “The BIG-5 Challenge” på din bucket list.

Saalbach er kendt for deres frodige og spektakulære smukke bjerge som er fyldt med naturskønne trails for MTB entusiaster på alle niveauer.

Skulle I have lyst til at prøve kræfter med andre aktiviteter end mountainbike, så er der inkluderet et såkaldt “Joker Card” i prisen, som giver mulighed for at prøve kræfter med klatring, minigolf, tennis og meget mere.

Normal mountainbike, eller e-mountainbike? Vi har begge dele!

Der er både mulighed for at køre på normale mountainbikes og e-mountainbikes alt efter præferencer. E-mountainbikes er fantastiske, fordi vi kan komme længere på vores ture, og se mere af terrænet. Selvom de hjælper dig med at komme hurtigere frem, betyder det dog ikke, at du ikke selv skal træde i pedalerne. Du får masser af motion uanset om du vælger en normal eller elektrisk drevet mountainbike.

E-mountainbike vil for nogen måske betegnes som en sportsgren for de dovne, idet du hjælpes på vej af cyklen og dermed ikke bliver lige så udfordret på konditionen som på en ordinær mountainbike. Set med vores øjne er e-mountainbike meget mere end en doven udgave af mountainbike. Derfor har vi samlet 3 gode grunde til at vælge en ferie på e-mountainbike: for at sætte fokus på de muligheder der medfølger.

  1. E-mountainbike eliminerer niveauforskelle

Med e-mountainbike er det nu muligt at dyrke sporten sammen trods forskellige niveauer. Før e-mountainbike var det hovedsageligt homogene grupper der blev set på mountainbike i bjergene. Ofte samme alder og kondition. Det var altså urealistisk at to med forskellig styrke kunne bestige de samme bjergtoppe på cyklen i samme tempo. Det eliminerer e-mountainbike og man behøver dermed ikke tage højde for niveauforskelle, hvilke åbner op for langt flere muligheder når man skal finde sin mountainbike partner.

  1. Optimal belastningskontrol med e-mountainbike

Når man cykler bliver man hurtigt forpustet. Selv veltrænede atleter der ikke normalt kører mountainbike. Godt rød i hovedet og med høj hjerterytme kæmper man sig til bjergets top på en almindelig mountainbike. I disse tilfælde får kroppen altså ikke meget ilt og denne belastning kan koste meget energi, hvilket ikke nødvendigvis er målet eller hensigten med en mountainbike tur, der varer flere timer.

Ved at køre e-mountainbike får du derimod den perfekte hjælp til belastningskontrol. Det betyder at du får mulighed for en sundere og mere effektiv fedtforbrænding med aerob træning, hvilket betyder en mere jævn belastning igennem turen. Hvis du så i perioder ønsker at mærke du lever med en puls der banker derudaf kan man blot slukke for motoren et øjeblik.

  1. Turen op ad bakke gør e-mountainbike ekstra sjovt

Denne fordel kommer næppe som nogen overraskelse. Men dejligt er det, når man ankommer til toppen af bjerget på cyklen uden at være gennemblødt af sved. En anden vigtig fordel er ligeledes de små bump og forhindringer der måtte være på vej op af bjerget som man let og elegant forcerer på en e-mountainbike. Man kan tilmed uden besvær sætte i gang op af en stejl hældning, hvilket kan have sine fordele.

Book din næste mountainbike ferie med De Brede Planker og få en uforglemmelig oplevelse i bjergene.

Vi er overbevist om, at du vil få en fantastisk tur og komme hjem med en masse spændende oplevelser i bagagen.

 

Vi glæder os til at sende dig afsted.