Find din ønskede rejse

Oplev adrenalinkicket på mountainbike medDBP-Adventures... Læs mere

Kom helt tæt på naturen og oplev suset på en actionpræget mountainbikeferie med De Brede Planker 

 

I jagten på at sammensætte den bedste mountainbikeferie har vi skiftet de brede planker ud med brede dæk. Mountainbike er for dig, der elsker at være tæt på naturen og samtidigt vil have en actionpræget oplevelse, hvor adrenalinniveauet kommer helt op at ringe. 

Fantastiske mountainbikespor i Frankrig og Makedonien. 

 

Vi har fundet de helt perfekt lokationer i Frankrig og Makedonien, hvor der er mountainbikeruter for både øvede og begyndere. Hvad end du er til teknisk krævende single-tracks, der snor sig ned langs bjergene, eller store brede stier, hvor der ikke er store krav til teknisk snilde, så har Frankrig og Makedonien det du leder efter! 

 

Frankrig

I Frankrig arrangerer vi ture til Chamonix der ligger ved foden af Mont Blanc. Her tager vi rundt på det enorme Mont Blanc med den smukkeste panoramaudsigt med overnatning undervejs på bjergruten. Ruterne kan være udfordrende, men også tilgængelige både for nybegyndere og øvede.

Du kommer til at opleve små idylliske bjerglandsbyer, naturskønne områder, klippehuler, legendariske gletsjer og ikke mindst udfordrende men tilgængelige Mountainbike ruter. Vi kører på E-Mountainbikes som gør turen op en smule lettere og du behøver ikke være i super form inden afrejse, dog anbefaler vi at du har en smule erfaring med at køre Mountainbike.

 

Makedonien

Efter mange år i Makedoniens smukke bjerge med brædder under fødderne, har vi nu arrangeret en e-mountainbike ferie i sommerperioden. Makedonien byder på fuldstændig fantastisk natur, som danner rammerne for de helt ideelle mountainbike forhold. Vi kører rundt i Makedoniens bjergene, besøger de lokale, oplever den fantastiske gastronomi og sover på hyggelige og charmerende hoteller rundt om på bjerget og i dalen. 

På vores ture kører vi blandt andet i Mavrovo National Park, Galicica National Park, Jablanca bjerget og Vodno Bjerget. E-Mountainbike i Makedonien er for dig, der er vild med naturskønne oplevelser og gerne vil have bjerget for dig selv. 

Normal mountainbike, eller e-mountainbike? Vi har begge dele! 

 

Der er både mulighed for at køre på normale mountainbikes og e-mountainbikes alt efter præferencer. E-mountainbikes er fantastiske, fordi vi kan komme længere på vores ture, og se mere af terrænet. Selvom de hjælper dig med at komme hurtigere frem, betyder det dog ikke, at du ikke selv skal træde i pedalerne. Du får massere af motion uanset om du vælger en normal eller elektrisk drevet mountainbike. 

 

E-mountainbike vil for nogen måske betegnes som en sportsgren for de dovne, idet du hjælpes på vej af cyklen og dermed ikke bliver lige så udfordret på konditionen som på en ordinær mountainbike. Set med vores øjne er e-mountainbike meget mere end en doven udgave af mountainbike. Derfor har vi samlet 3 gode grunde til at vælge en ferie på e-mountainbike: for at sætte fokus på de muligheder der medfølger.

 

  1. E-mountainbike eliminerer niveauforskelle

Med e-mountainbike er det nu muligt at dyrke sporten sammen trods forskellige niveauer. Før e-mountainbike var det hovedsageligt homogene grupper der blev set på mountainbike i bjergene. Ofte samme alder og kondition. Det var altså urealistisk at to med forskellig styrke kunne bestige de samme bjergtoppe på cyklen i samme tempo. Det eliminerer e-mountainbike og man behøver dermed ikke tage højde for niveauforskelle, hvilke åbner op for langt flere muligheder når man skal finde sin mountainbike partner.

  1. Optimal belastningskontrol med e-mountainbike

Når man cykler bliver man hurtigt forpustet. Selv veltrænede atleter der ikke normalt kører mountainbike. Godt rød i hovedet og med høj hjerterytme kæmper man sig til bjergets top på en almindelig mountainbike. I disse tilfælde får kroppen altså ikke meget ilt og denne belastning kan koste meget energi, hvilket ikke nødvendigvis er målet eller hensigten med en mountainbike tur, der varer flere timer.

Ved at køre e-mountainbike får du derimod den perfekte hjælp til belastningskontrol. Det betyder at du får mulighed for en sundere og mere effektiv fedtforbrænding med aerob træning, hvilket betyder en mere jævn belastning igennem turen. Hvis du så i perioder ønsker at mærke du lever med en puls der banker derudaf kan man blot slukke for motoren et øjeblik.

  1. Turen op ad bakke gør e-mountainbike ekstra sjovt

Denne fordel kommer næppe som nogen overraskelse. Men dejligt er det, når man ankommer til toppen af bjerget på cyklen uden at være gennemblødt af sved. En anden vigtig fordel er ligeledes de små bump og forhindringer der måtte være på vej op af bjerget som man let og elegant forcerer på en e-mountainbike. Man kan tilmed uden besvær sætte i gang op af en stejl hældning, hvilket kan have sine fordele.

Book din næste mountainbike rejse med De Brede Planker og få en uforglemmelig oplevelse i bjergene. 

 

Tag med os, når vi endnu en gang besøger Frankrig og Makedonien og ser landets fantastiske natur på to hjul. Ovenfor kan du se vores mountainbike rejser og booke din næste oplevelse i bjergene sammen med De Brede Planker. 

 

Vi er overbevist om, at du vil få en fantastisk tur og komme hjem med en masse spændende oplevelser i bagagen. 

 

Vi glæder os til at sende dig afsted.