Rejseforsikring ved Europæiske Erv – så er du dækket godt ind på din ferie!

Af De Brede Planker

Vores rejser er centreret omkring ekstremsport, hvor der er risiko for, at der kan ske ulykker. Hvad end du skal på ski-, surf-, eller mtb-ferie, anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring, så du er dækket ind, hvis uheldet er ude. I samarbejde med Europæiske Erv har vi gjort det nemt for dig og samlet et overblik over, hvilke forsikringer du bør overveje inden afrejse. Se dem herunder.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Enkeltrejseforsikring

En Enkeltrejseforsikring er for dig, som ønsker at være dækket på rejser med en varighed lige fra 1 dag og op til 24 måneder. Europæiske tilbyder tre typer af enkeltrejseforsikringer.

  1. Rejseforsikring Basis giver en god og solid dækning på din rejse. Passer til par, singler og familier, som ønsker en god grunddækning til en fornuftig pris​. Forsikringen dækker i tilfælde af tilskadekomst, sygdom, hjemtransport og bagagedækning.
  2. Rejseforsikring Ung er for dig under 36 år, som ønsker en billig rejseforsikring, uden at gå på kompromis med forsikringens indhold. Forsikringen dækker det samme som basis pakken med undtagelse af din selvrisiko.
  3. Rejseforsikring Plus er den bedste forsikring, som​ ​passer til par, familier, singler og seniorer, som ønsker ekstra tryghed på rejsen. Med Plus får du også dækning for ødelagte feriedage og hjemkald.

NB! Dækning af sportsudstyr og vintersport skal tilvælges når du bestiller din forsikring.

Klik her for at bestille din enkeltrejseforsikring og se hvad de forskellige enkeltrejseforsikringer indeholder.

Link til Enkeltrejseforsikring

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser
Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Afbestillingsforsikring

Med en afbestillingsforsikring får du pengene tilbage, hvis noget pludseligt og uventet sker, så du ikke kan gennemføre din rejse, eller formålet med rejsen bliver ødelagt. Forsikringen dækker mere end de fleste afbestillingsforsikringer, som er inkluderet i betalings- og kreditkort, og du betaler ingen selvrisiko. Europæiske’s afbestillingsforsikring dækker:

  • Ved pludselige og uventede hændelser, fx ved akut opstået sygdom hos dig, din nærmeste familie eller en rejseledsager, eller hvis din bil går i stykker på vej til lufthavnen
  • Hvis formålet med din rejse bliver ødelagt, fx ved et brækket håndled inden en golfrejse
  • Hvis der sker noget med din bolig, fx indbrud, vandskade eller brand
  • Både pakkerejser købt via et rejsebureau og rejser, hvor du selv har booket fly, hotel og evt. billeje
  • Højskoleophold, billetter til en sportsbegivenhed og koncertbilletter
  • Personer som rejser sammen, men ikke bor på samme adresse (ikke muligt på de fleste afbestillingsforsikringer, som er inkluderet i betalings- og kreditkort)

Hvis du bare skal finde en forsikring

Europæiske tilbyder rejseforsikringer i hele verden. Uanset om du har behov for en rejseforsikring, der dækker dig på alle dine rejser de næste 12 måneder, eller du blot skal rejse i to dage, eller du har brug for en afbestillingsforsikring, så finder du den her:

Link til Afbestillingsforsikring

Er du stadig i tvivl om, hvilken rejseforsikring du skal vælge? Så tag et kig på denne forsikrings guide, som hjælper dig til at vælge den helt rigtige rejseforsikring:

 

Husk det blå EU-sygesikringskort når du rejser i Europa!

Du skal huske at medbringe det blå EU-sygesikringskort, da du ikke længere er dækket af den offentlige sygesikring, når du rejser. Det blå EU-sygesikringskort er gratis og kan bestilles på ​www.borger.dk

COVID19 informationer

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser frem til 31. august 2020.

Vær opmærksom på, at Udenrigsministeriet ændrede rejsevejledningen for Tyskland, Norge og Island til gul d. 15. juni 2020, og dermed dækker rejseforsikringen som normalt for disse lande.

 

Nye rejsevejledninger 27. juni 2020

Ifølge Udenrigsministeriet vil rejsevejledningerne for EU/Schengen-lande samt Storbritannien fra den 27. juni blive opdateret ugentligt baseret på nyeste smittetal. Udenrigsministeriet fastslår dog allerede nu, at rejsevejledningen for langt de fleste lande i EU/Schengen samt Storbritannien pr. 27. juni 2020 vil blive ændret til gul.

 

Sådan dækker forsikringen

Hvis Udenrigsministeriets rejsevejledning for din rejsedestination er grøn eller gul på afrejsetidspunktet, dækker din rejseforsikring som normalt i henhold til din police og forsikringsbetingelserne, også ved COVID-19 relaterede skader.

Generelt om Udenrigsministeriets rejsevejledninger.
Udenrigsministeriet illustrerer sikkerhedsniveauet ved at bruge fire farver: grøn, gul, orange og rød.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her​.