Vores top 5 favorit MTB spor i Saalbach

Af DBP Adventures

Er du lige så begejstret for fantastiske Østrig som vi er, så tag med til Saalbach på mountainbike ferie og få den ultimative naturoplevelse.

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

De østrigske bjerge er ikke kun oplagte til vinterens skiløb, men også et helt fantastisk sted at holde sommer og efterårsferie. For os er Østrig lig med grønne og frodige dale, helt spektakulære smukke bjerge og rivende floder og Saalbach området er et af vores yndlings når det gælder mountainbike.

Saalbach Hinterglemm tilbyder trails for alle niveauer og har alle typer terræn for alle typer af mountainbiker. Her kan du finde utallige freeride-ruter, episke naturlige singletrails og uendelige skovspor.

Vi har samlet fem af vores yndlingsspor og selvfølgelig ikke at forglemme The Big 5 Challenge som Saalbach området tilbyder:

# 1: Hacklberg Trail – MTB Saalbach

Vi er ret begejstret for Hacklberg trail, et legendarisk spor med fantastiske udsigt og masser af singletrails i dalen. Hacklberg sporet fører dig fra Schattberg i Saalbach og over til Westgipfel i Hinterglemm og er en ægte legeplads for mountainbikere. Men det kræver lidt arbejde før fornøjelse med krævende opstigninger, før man kan nyde den ekstra lange nedstigning med masser af curves igennem skoven. En ægte legeplads for mountainbikere.

Du må ikke gå glip af solnedgangen, du får den ikke bedre end på Hacklberg Trail.

Spor længde: 5,4 km | Opstigning: 81 meter | Nedstigning: 694 meter

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

# 2: Bergstadl Trail

Bergstadl sporet er fantastisk for Enduro riders og freeriders og er helt klart den mest tekniske i Saalbach efter vores mening. Her er det kun naturen der har formet sporet, der er ikke noget menneskeskabt. Sporet ligger på vestsiden af Schaffberg og du finder den halvejs oppe med Schattberg kabelbanen i ca. 2000 meter højde.

Der er er masser af små ”bends” og tekniske udfordringer, men du finder også lange passager der er lette at køre. Vi vil ikke anbefale den til nybegyndere, da sporet kræver en smule teknik at klare sig igennem.

Spor længde: 2,9 km | Opstigning: 25 meter | Nedstigning: 617 meter

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

# 3: Wurzel Trail

Mange kender allerede det berømte spor Wurzel, som på dansk betyder rod. Sporet ligger ca. 1800 meter over havets overflade. Sporet tager dig masser af kilometer tværs over enge og gennem skov og er fyldt med vanskelige tricky-bits.

Nybegyndere vil nok se det som et bumpy-ride, hvorimod den øvede vil få den perfekte mulighed for at finpudse sine MTB-færdigheder.

Wurzel Trail er også en del af The BIG 5 challenge, derfor køres der i begge retninger og man skal være lidt ekstra opmærksom.

Spor længde: 3,4 km | Opstigning: 91 meter | Nedstigning: 191 meter

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

#4: Blue Line

Sporet Blue Line indeholder masser af action og er perfekt for nybegyndere der gerne vil tage deres første skridt i freeriding. Sporet har enkle stejle sving, små hop og varieret terræn.  Mange øvede synes også godt om dette spor, da der er masser af udfordringer og du behøver ikke at have hånden på bremsen hele tiden. Derudover er udsigten helt spektakulær.

Spor længde: 2,7 km | Opstigning: 2 | Nedstigning: 430 meter

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

#5: Hochalm Trail

Hochalm sporet har en fantastisk udsigt og landskab og ligger langt væk fra de mere travle spor og du føler dig tættere på naturen end noget andet sted i området. Sporet blev oprindelig lavet for dem der gerne vil udfordre tall heights. Starten er kun 500 meter oppe, men sporet føles som en endeløs downhill igennem fuldstændig magisk landskab. Der er små udfordringer på sporet og floder der skal krydses, sharp bends, light root og alt det der gør at dit hjerte slår hurtigt. Ruten ender i dalen.

Spor længde: 6,9 km | Opstigning: 0 meter | Nedstigning: 780 meter

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

På vores ture til Saalbach er der hver dag guided ture for alle niveauer, både til XC og freeride. Derudover er der 2 gange om ugen, mulighed for at få teknisk træning og tips og tricks fra vores super dygtige instruktører.

The Big Five challenge

Hvis du er vovet og ønsker en fed udfordring, kan du teste “The BIG-5 Challenge” – 5 toppe, 5 udsigter og pulsen helt i top! Denne udfordring er på mange mountainbike entusiaster´s Bucket List. Her får du mulighed for at udforske fem bjerge med 6 gondoler fra Saalbach til Leogang, ved Zell Am See, 5,000 meter downhill og fantastiske uphill trails i et meget varieret terræn.

På vores tur er der inkluderet billetten til Big Five Challenge – 2 x om ugen kan du komme afsted. Tjek ind med os om det passer med dine valgte feriedage.

 

 

Ski, Surf, MTB & kitesurfrejser

Tag med på en sjov og udfordrende MTB oplevelse i smukke Saalbach, læs mere om turen her.

Mountainbike er for dig, der elsker at være tæt på naturen og samtidigt vil have en action præget oplevelse, hvor adrenalin niveauet kommer helt op, men det er også for dig som elsker naturen og gerne vil udfordre dig selv med unikke mountainbike spor og nyde naturen.

Udover Østrig, har vi også arrangeret mountainbike ture til Frankrig, Italien og Nordmakedonien:

Chamonix i Frankrig

I Frankrig arrangerer vi ture til Chamonix der ligger ved foden af Mont Blanc. Her tager vi rundt på det enorme Mont Blanc med den smukkeste panoramaudsigt med overnatning undervejs på bjergruten. Ruterne kan være udfordrende, men også tilgængelige både for nybegyndere og øvede.

Du kommer til at opleve små idylliske bjerglandsbyer, naturskønne områder, klippehuler, legendariske gletsjer og ikke mindst udfordrende men tilgængelige Mountainbike ruter. Vi kører på E-Mountainbikes som gør turen op en smule lettere og du behøver ikke være i super form inden afrejse, dog anbefaler vi at du har en smule erfaring med at køre Mountainbike.

Læs mere om turen her.

E-mountainbike i Nordmakedonien

Efter mange år i Makedoniens smukke bjerge med brædder under fødderne, har vi nu arrangeret en e-mountainbike ferie i sommerperioden. Makedonien byder på fuldstændig fantastisk natur, som danner rammerne for de helt ideelle mountainbike forhold. Vi kører rundt i Makedoniens bjergene, besøger de lokale, oplever den fantastiske gastronomi og sover på hyggelige og charmerende hoteller rundt om på bjerget og i dalen.

På vores ture kører vi blandt andet i Mavrovo National Park, Galicica National Park, Jablanca bjerget og Vodno Bjerget. E-Mountainbike i Makedonien er for dig, der er vild med naturskønne oplevelser og gerne vil have bjerget for dig selv.

Læs mere om turen her.

Finale Ligure, Italien

Tilbage i 80’erne var Finale Ligure kendt som et klatrings mekka, i dag er det ifølge Red Bull på top 5 over verdens bedste mountainbike destinationer og så er det et af de få steder i verden, hvor MTB sæsonen og de udendørs aktiviteter varer næsten hele året.

Final Ligure har et fantastisk landskab, med skrænter, klippetoppe og dybe dale som er populære blandt lokale fritidsentusiaster. Der er mange hundrede kilometer mountainbikeruter og ikke mindst et utal af aktive oplevelser.

Vi arrangerer både udviklingsuge med vores lokale bjergguide Louise Paulin som også er Enduro World Series (EWS) racer og 2019 master world champion – men også mountainbike ferie for hele familien.

Læs mere om turen her.

God tur